«Όταν η κολλητή μου με ξέκοψε ξαφνικά από τη ζωή της...»

«Όταν η κολλητή μου με ξέκοψε ξαφνικά από τη ζωή της...»

Κάποιες φιλίες «πεθαίνουν» απότομα και αφήνουν πίσω τους ένα αίσθημα πικρίας και θλίψης. Είναι δύσκολο να το... χωνέψεις, ειδικά αν δεν έχει συμβεί κάτι μεταξύ σας, και πάντα θα σε βασανίζει ένα τεράστιο «γιατί». Όπως συνέβη και στην περίπτωση αυτής της μαμάς που έχασε την κολλητή της εντελώς ξαφνικά.

«Η καλύτερή σου φίλη είναι η οικογένεια που επέλεξες. Μπορείς να της τηλεφωνήσεις οποιαδήποτε στιγμή και να μιλήσετε για τα πάντα. Να της πεις ότι τη χρειάζεσαι και εκείνη να τρέξει στο πλευρό σου. Μοιράζεστε χαρές, λύπες, ελπίδες κι όνειρα. Είναι ο άνθρωπός σου.

Κάποτε είχα και εγώ μια τέτοια φίλη. Είχαμε μεγαλώσει μαζί και ήμασταν πολύ δεμένες. Γελούσε με τα αστεία μου και της άρεσε να της δίνω συμβουλές. Παρηγορούσαμε η μία την άλλη στα δύσκολα και αγαπιόμασταν πολύ.

Είχαμε πολλά κοινά- μιας και οι δύο ήμασταν παντρεμένες με στρατιωτικούς και είχαμε παιδιά. Μιλούσαμε συνέχεια, αλλά μια μέρα όλα άλλαξαν ξαφνικά...

Είχα μόλις μετακομίσει με την οικογένεια και αντιμετωπίζαμε αρκετά προβλήματα προσαρμογής. Θυμάμαι να μου στέλνει ένα μήνυμα που έλεγε ότι είχε πολλές δυσκολίες και η ίδια, αλλά προς μεγάλη μου απογοήτευση, αντί να στηριχτεί σε μένα, αποφάσισε να... ξεκόψει .

"Δεν νιώθω πια τόσο κοντά σου, ούτε θέλω να μοιραστώ όσα περνάω μαζί σου'', μου είχε γράψει στο μήνυμα.

Ήταν οδυνηρό.

Δυσκολευόμουν να το χωνέψω και σκεφτόμουν τι έφταιγε. Δεν ήμουν καλή φίλη; Είχα πει κάτι τόσο λάθος που δεν μπορούσε να με συγχωρέσει; Δεν ήμουν αρκετά υποστηρικτική; Μήπως απλά με είχε βαρεθεί;

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μάθω ποτέ τι πραγματικά συνέβη. Έπρεπε όμως να προχωρήσω τη ζωή μου και να επιχειρήσω να δεθώ με άλλους ανθρώπους.

Όταν μετακομίζεις συνέχεια, δεν υπάρχει σταθερότητα στις σχέσεις σου. Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τη ζωή σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είσαι καλή φίλη από απόσταση. Μπορεί σε κάποιους αρχικά να φαίνομαι αμήχανη ή υπερβολικά σαρκαστική, ωστόσο είμαι διατεθειμένη να δώσω αγάπη και να κρατήσω ουσιαστική επαφή. Νοιάζομαι πραγματικά για τους φίλους μου.

Μέχρι σήμερα, εξακολουθώ να της στέλνω μηνύματα. Έχω αποδεχτεί ότι η σχέση μας έχει αλλάξει, και πιθανότατα δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν πριν. Δεν υπάρχει κακία μεταξύ μας.

Το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να μην κατηγορήσω τον εαυτό μου για αυτή τη φιλία που τελείωσε τόσο παράξενα. Οι σχέσεις των ανθρώπων αλλάζουν δυστυχώς.

Θέλω όμως να κρατήσω τα θετικά. Να θυμάμαι με αγάπη τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε και ας με πονάει. Δεν μετανιώνω. Η φιλία με αυτή την κοπέλα με έκανε καλύτερη και δεν θα τη ξεχάσω ποτέ.»

Πηγή: herviewfromhome.com

v