Από τότε που γέννησα, η σχέση μου με τον άντρα μου διαλύεται!

Από τότε που γέννησα, η σχέση μου με τον άντρα μου διαλύεται!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας. Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 5 χρόνια. Πριν από 1 χρόνο έμεινα έγκυος και παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο. Όταν γέννησα, άλλαξαν όλα μεταξύ μας. Έγινε απόμακρος και αδιάφορος. Δεν υπάρχει μέρα που να μην τσακωθούμε. Μου μιλάει άσχημα, με μειώνει, με προσβάλλει και με κάνει να νιώθω άσχημα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι φωνάζει μπροστά στο παιδί και το τρομάζει. Σε έναν μήνα από τώρα έχουμε προγραμματίσει τον θρησκευτικό γάμο και τη βάπτιση του μωρού μας., Μήπως είναι λάθος αυτός ο γάμος; Ενώ αγαπιόμασταν τρελά, πλέον αναρωτιέμαι να υπάρχει έστω κι ένα μικρό ίχνος από αυτή την αγάπη.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όταν γεννιέται ένα μωρό, γεννιέται και μια μητέρα. Γεννιέται και ένας πατέρας. Πριν από έναν χρόνο λοιπόν, γεννήσατε και γεννηθήκατε με έναν σπουδαίο νέο ρόλο. Ο ρόλος αυτός είναι απαιτητικός και χρειάζεται την εστίαση και την προσοχή σας καθώς το μωρό σας είναι ολοκληρωτικά εξαρτημένο από εσάς.

Οι πολλές και νέες απαιτήσεις αυτές, εκτός από πολλή χαρά, φέρνουν και κόπωση, φέρνουν και θυμό. Φέρνουν και πολλά άλλα ανάμεικτα και αντίθετα συναισθήματα. Το νέο ζευγάρι στην προσπάθεια να ανταπεξέλθει, κινδυνεύει να πέφτει στην παγίδα να εκτονώνει άγαρμπα την ένταση αυτή μέσα στη σχέση, με έναν τρόπο που δεν είναι δημιουργικός.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει δυσκολία. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τους εαυτού σας, αλλά και ο ένας τον άλλο. Να αναγνωρίσετε ότι καλό έχετε καταφέρει. Να οργανωθείτε καλύτερα για το παρακάτω. 

Ο γάμος αυτός δεν είναι λάθος. Το λάθος θα είναι να παραιτηθείτε από το να τον κάνετε υπέροχο. Το λάθος θα είναι να θεωρήσετε ότι η ευτυχία είναι δοσμένη και ακολουθεί αυτονόητα κάποιες εξελίξεις. Εάν έτσι πορεύεστε, κάθε επόμενο βήμα θα μοιάζει λάθος ή επίφοβο. Πάρτε ευθύνη να υπερασπιστείτε την επιλογή σας. Πάρτε ευθύνη να παράξετε λύσεις στις αυτονόητες δυσκολίες που ήρθαν και θα έρθουν στη σχέση σας. Πάρτε ευθύνη για να χαρείτε τα τόσα υπέροχα που έχετε με κόπο καταφέρει. 

Δεν είναι εύκολο. Το γνωρίζω. Δουλέψτε. Δικό σας ο κόπος, δικό σας και το όφελος.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v