Πώς να φτιάξετε την πιο λαχταριστή κιμαδόπιτα

Πώς να φτιάξετε την πιο λαχταριστή κιμαδόπιτα

Οι πίτες είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και είναι συνδεδεμένες με υπέροχες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Τότε που η γιαγιά ή η μαμά μας τις έψηνε στον φούρνο και μοσχοβολούσε όλη η κουζίνα. Η κιμαδόπιτα ήταν μία από αυτές και με την παρακάτω συνταγή, σας εγγυόμαστε, ότι θα ανασύρετε τις πιο γλυκές μνήμες.

Τι θα χρειαστούμε 

  • 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ντομάτες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • Άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγη ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1/3 ποτήρι λευκό κρασί
  • 6 φύλλα για πίτα (χωριάτικο)

Τι πρέπει να κάνουμε

Bήμα 1ο

Aρχικά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά στο τηγάνι και έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Αλέθουμε στο μούλτι τις πιπεριές και τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στον κιμά και προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, το πράσινο κρεμμυδάκι, το αλάτι και  τη ρίγανη. Πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε και αυτό. Τέλος, ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Βήμα 2ο

Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του και στη συνέχεια τον αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 15’ περίπου.

Βήμα 3ο

Αφού αλείψουμε ένα ταψί με ηλιέλαιο, τοποθετούμε τα 3 φύλλα στο ταψί και 
τα αλείφουμε ενδιάμεσα με το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε τον κιμά στα φύλλα και στρώνουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα. Χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε το γάλα και αλείφουμε την πίτα από πάνω.

Βήμα 4ο
 

Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: cookpad.com

v