Ο πεθερός μου δεν μου μιλάει επειδή δεν έδωσα το όνομά του στον γιο μου

Ο πεθερός μου δεν μου μιλάει επειδή δεν έδωσα το όνομά του στον γιο μου
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!**

Το περασμένο Σάββατο βάφτισα τον γιο μου και επειδή δεν του έδωσα το όνομα του πεθερού μου, εκείνος θύμωσε. Έφυγε από την εκκλησία και δεν μου μιλάει καθόλου! Πώς να το χειριστώ; 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ονοματοδοσία ενός παιδιού συχνά αποτελεί λόγο τριβής ανάμεσα στις οικογένειες καταγωγής και κατά επέκταση και στο ζευγάρι. Χρειάζεται μια καλή επεξεργασία και μια καθαρή τοποθέτηση από τους γονείς, ώστε να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.

Δεν αναφέρετε τι συνέβη στη δική σας περίπτωση μέχρι την ώρα της βάπτισης. Τι είχατε επικοινωνήσει, πως είχατε χειριστεί το θέμα αυτό πρωτύτερα. Οπωσδήποτε η σχέση σας και η σχέση του παιδιού σας με τον παππού του είναι σημαντική.

Μια τρυφερή προσέγγιση θα βοηθούσε. Κατανοώ ότι μπορεί να είστε ενοχλημένοι από τη στάση του, και βεβαίως δεν ήταν ωραία κίνηση η αποχώρηση. Έχετε ωστόσο μια καλή ευκαιρία να δώσετε ένα υπέροχο μήνυμα στο μωρό σας! Όταν κάποιος κάνει μια κίνηση λάθος, δε συμφέρει από αντίδραση να συνεχίζετε πάνω στο λάθος αυτό!

Επεξεργαστείτε τι θέλετε και πράξτε αναλόγως.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr



Να σας ζήσει το νεοφώτιστο!

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v