Θέλω να χωρίσω τον 2ο άντρα μου επειδή δεν μπορεί να βάλει όρια στον γιο του

Θέλω να χωρίσω τον 2ο άντρα μου επειδή δεν μπορεί να βάλει όρια στον γιο του
Ερώτηση:
***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλημέρα! Είμαι καινούργια στη σελίδα σας και ψάχνω λύση για ένα θέμα που με απασχολεί. Χώρισα από τον πρώτο μου γάμο όταν ο γιος μου ήταν 10 χρονών. Πριν 3 χρόνια, ξαναπαντρεύτηκα με τον δεύτερο σύζυγό μου ο οποίος έχει επίσης 2 παιδιά από τον πρώτο του γάμο - ένα αγοράκι 8 χρονών και ένα κοριτσάκι 13 ετών. Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά τα πάνε καλά μεταξύ τους, αν και τα αγόρια μεταξύ τους έχουν ένταση, κάτι που θεωρώ φυσιολογικό λόγω φύλου. Το πρόβλημα είναι ο μικρός γιος του άντρα μου ο οποίος είναι πολύ ζωηρός, χωρίς όρια και όλες οι εντάσεις μέσα στο σπίτι ξεκινούν από εκείνον. Εγώ, παρόλο που έχω απίστευτη υπομονή, κάποιες φορές χάνω τον έλεγχο και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ! Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να τον ηρεμήσω με ήρεμο τρόπο, ζητάω βοήθεια από τον μπαμπά του ο οποίος αρχίζει να ουρλιάζει και τελικά την πληρώνουμε όλοι μέσα στο σπίτι. Τα άλλα δυο παιδιά νιώθουν πολύ άσχημα και αδικημένα γιατί τα παίρνει η μπάλα. Το θέμα μου είναι ότι θέλω να χωρίσω και δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τα παιδιά που δεν θέλουν να αποχωριστούν το ένα το άλλο! Το αγαπάω αλλά δεν θέλω να μπαίνουν και τα τρία παιδιά σε αυτή τη διαδικασία. Δεν ξέρω τι να κάνω! Είμαι σε απόγνωση…
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η φάση που διανύει η οικογένειά σας είναι πολυσύνθετη. Ήδη από το μήνυμά σας, ανοίγετε θέματα εξαιρετικής σημασίας. Τη σύσταση μίας νέας οικογένειας. Τα νέα όρια για όλους ώστε να είναι λειτουργικά στα νέα δεδομένα. Η φροντίδα των παιδιών σας, καθένα από τα οποία έχει τις δικές του ανάγκες, τις δικές του δυσκολίες και τη δική του ομορφιά. Η φροντίδα της σχέσης σας, και κατά πόσο θα διαφυλάξετε το ζευγάρι επιπλέον του γονικού σας ρόλου.

Όλα αυτά τα σπουδαία θέματα είναι λογικό να σας αγχώνουν. Επιτρέπεται να κουράζεστε, επιτρέπεται να μην έχετε πάντα τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας. Το κεντρικό ερώτημα ωστόσο είναι το τι επιθυμείτε από τη σχέση με τον σύντροφό σας. Μιλήστε ανοιχτά μεταξύ σας, και αποφασίστε ξεκάθαρα που θέλετε να το πάτε. Εάν εσείς έχετε απόφαση, τότε τα παιδιά σας που επιθυμούν το συμφέρον σας, θα σας ακολουθήσουν. Σας εμπιστεύονται. Πάρτε λοιπόν ευθύνη και οδηγήστε, βοηθώντας και εσάς αλλά και τα παιδιά σας στο να μη μπερδεύονται και στο να είναι σαφή τα όρια για το ποια είναι τα θέματα που είναι προς διαπραγμάτευση και ποια όχι.

Η ψυχοθεραπεία είτε ατομικά είτε σε επίπεδο ζευγαριού σίγουρα θα σας βοηθούσε στην επεξεργασία σας.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v