Βαρέθηκα να κάνω τη μητέρα στη… μητέρα μου. Τι να κάνω;

Βαρέθηκα να κάνω τη μητέρα στη… μητέρα μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα. Η μητέρα μου και εγώ έχουμε πολύ περίεργη σχέση, που δεν είναι υγιής. Ποτέ δεν μου «επιτράπηκε» να είμαι παιδί. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τη φροντίζω συνέχεια επειδή αρνείται να μεγαλώσει. Ο πατέρας μου ήταν απών μετά το διαζύγιο. Παρόλο που έχω μεγαλώσει και έχω μετακομίσει, εκείνη συνεχίζει να εξαρτάται από μένα και να με κάνει να νιώθω τύψεις όταν αποφασίζω κάτι για τη ζωή μου που δεν την συμπεριλαμβάνει. Την αγαπάω πολύ, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο έτσι. Δεν θα ζήσω ποτέ… Τι πρέπει να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από τα λεγόμενά σας φαίνεται ότι έχετε καλή αντίληψη του μπλεξίματος που αφορά τη σχέση με τη μητέρα σας. Είστε κοντά αλλά με έναν τρόπο που μπλοκάρει τη διαφοροποίηση σας. Το ότι το έχετε εντοπίσει είναι εξαιρετικής σημασίας. Επόμενος στόχος σας είναι το πως θα προχωρήσετε, φροντίζοντας παράλληλα τη σχέση με τη μητέρα σας με το να την αλλάξετε!

Η σχέση σας χρειάζεται νέους όρους. Αυτό σημαίνει ότι έχετε απόλυτο όφελος και οι δυο πλευρές από το να σχετιστείτε διαφορετικά. Η μητέρα θα μπορεί να σας χαρεί καθώς προχωράτε και ταυτόχρονα θα πατήσει στα πόδια της σε ότι αφορά τη δική της ζωή, κι εσείς από την άλλη θα πάρετε με ελευθερία τις αποφάσεις σας για την πορεία σας, χωρίς να προσπαθείτε να χωρέσετε σε επιλογές που δε σας ταιριάζουν.

Προσοχή! Οι σχέσεις χρειάζονται φροντίδα διαρκώς. Η δυσκολία που εντοπίζετε μπορεί να μην αφορά μόνο τη σχέση με τη μητέρα σας, αλλά τις σχέσεις σας συνολικά. Δουλέψτε, για το παρόν και το μέλλον σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v