'Εφυγε από τη ζωή η Άντζελα Λάνσμπερι, η αγαπημένη μας «συγγραφέας ντετέκτιβ»

Εφυγε από τη ζωή η Άντζελα Λάνσμπερι, η αγαπημένη μας «συγγραφέας ντετέκτιβ»

Μια πολύ αγαπημένη ηθοποιός την οποία γνωρίσαμε στην τηλεοπτική σειρά «Η συγγραφέας ντετέκτιβ», η Άντζελα Λάνσμπερι, άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, λίγες μέρες πριν κλείσει τα 97 της χρόνια.

Η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ είχε μια καριέρα οκτώ δεκαετιών στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Γεννημένη το 1925, ήταν μία από τις τελευταίες επιζώντες σταρ της Χρυσής Εποχής του κινηματογράφου του Χόλιγουντ.

Η χαρισματική ηθοποιός έπαιξε σε ταινίες που άφησαν εποχή όπως «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» ή το «Gaslight», ωστόσο ήταν η ερμηνεία της ως ντετέκτιβ Jessica Fletcher στην τηλεοπτική σειρά Murder, She Wrote που της χάρισε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Στις μεταγενέστερες διακρίσεις της περιλαμβάνεται ένα τιμητικό Όσκαρ για το έργο της ζωής της το 2013 σε ηλικία 88 ετών. Έγινε Dame το 2014 για τις υπηρεσίες της στο θέατρο, το φιλανθρωπικό έργο και τη φιλανθρωπία.

Η Dame Angela ήταν παντρεμένη δύο φορές. Για λίγο καιρό με τον ηθοποιό Richard Cromwell όταν ήταν 19 ετών και αργότερα με τον Βρετανό ηθοποιό και παραγωγό Peter Shaw, με τον οποίον έζησαν μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια, μέχρι το θάνατό του το 2003.

Η κηδεία της ηθοποιού θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, αλλά η ημερομηνία της δεν ανακοινώθηκε από την οικογένεια.

Πηγή: bbc.com

v