Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Η αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό για τον ρόλο της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Μέσα σε λίγα λεπτά από την είδηση του θανάτου της, εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου θέλησαν να αποχαιρετήσουν την σπουδαία ηθοποίο με τον δικό τους τρόπο. Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ότι «η Ντένη Μαρκορά πάει να συναντήσει τον γιο της Κωνσταντίνο», αναφερόμενοι στον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο.

Πριν λίγο καιρό, η είδηση ότι νοσηλεύεται με άνοια σε ίδρυμα είχε σκορπίσει θλίψη. Την φροντίδα της είχε αναλάβει η αγαπημένη της ανιψιά.

Tην είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από το προφίλ του στο Facebook, όπου έγραψε:

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεών το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί…

Ντινάκι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ».

Πηγή: protothema.gr

v