«Μάνα, κράτα γερά!»: η τρελή (μας) καθημερινότητα μέσα από 10 σκίτσα

«Μάνα, κράτα γερά!»: η τρελή (μας) καθημερινότητα μέσα από 10 σκίτσα

H σκιτσογράφος Laura Valantine είναι μητέρα ενός αγοριού και έχει το ταλέντο να απεικονίζει την τρελή της καθημερινότητα μέσα από ιδιαίτερα και ξεκαρδιστικά σκίτσα που πραγματικά, μιλούν στην καρδιά κάθε μαμάς.

«Όταν έγινα μαμά για πρώτη φορά, η ζωή μου άλλαξε ριζικά. Η έλλειψη ύπνου, το γεγονός ότι έχασα τον εαυτό μου και το πόσο πολύ αμφισβητώ την κάθε μου απόφαση σε ό,τι αφορά τον γιο μου, με κάνουν συχνά να νιώθω μια σκέτη αποτυχία.

Αλλά όσο μεγαλώνει το αγοράκι μου τόσο πιο χαρούμενο γίνεται. Αυτό με κάνει να συνειδητοποιώ το εξής: πιέζουμε τον εαυτό μας να ανταγωνιστεί κάποια φανταστικά ιδανικά της γονεϊκότητας, ενώ το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι απλώς να είμαστε καλοί γονείς.

Τότε ήταν που αποφάσισα να δημιουργήσω αυτά τα μικρά σατιρικά σκίτσα που καταγράφουν τις εμπειρίες μου ως νέα μαμά. Η μητρότητα με κάνει να γελάω και να κλαίω. Μου στερεί τον ύπνο και μου δίνει μια περίεργη ενέργεια. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με εμπνέει.»

Από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα προσπαθείς συνεχώς... να μπαλατζάρεις 100 πράγματα ταυτόχρονα! Την καριέρα, την κοινωνική σου ζωή, το νοικοκυριό, τη σχέση σου, τη μητρότητα κτλ. κτλ. 

Προετοιμάσου, γιατί θα σε πιάσει κρίση ταυτότητας και θα πιστεύεις ότι όλα τα κάνεις λάθος. Δεν ισχύει!

 

Ο χρόνος σου θα είναι πολύ περιορισμένος και δεν θα είσαι πλέον μόνη σου.

Πρέπει να συνηθίσεις ότι μεγαλώνεις ένα μικρό διαολάκι που κατά βάθος όμως είναι το πιο όμορφο και τρυφερό αγγελάκι.

Θα φουσκώνεις σαν παγώνι από περηφάνια...

...ακόμα και όταν θα σε φτάνει στο αμήν!

Δεν θα θέλεις να του χαλάσεις ποτέ χατίρι, γιατί είναι το μοναδικό πλάσμα που σου έκλεψε την καρδιά ολοκληρωτικά.

 Πηγή: boredpanda.com

v