Ο άντρας μου δεν θέλει να βλέπει τον πατέρα μου ούτε ζωγραφιστό. Τι να κάνω;

Ο άντρας μου δεν θέλει να βλέπει τον πατέρα μου ούτε ζωγραφιστό. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι παντρεμένη με ένα παιδάκι αλλά έχουν συμβεί πάρα πολύ με τους γονείς μου. Είναι παρεμβατικοί σαν γονείς και μπλέκονται στο σπίτι μου. Ο άντρας μου δεν θέλει καθόλου τον πατέρα μου λόγω μιας παρεξηγήσεις, αλλά και γενικά επειδή ο πατέρας μου είναι πολύ τοξικός και χειριστικός σαν άνθρωπος. Είναι άνθρωπος με πολλά ψυχολογικά και πολλές φορές προσπάθησε να καταστρέψει την οικογένειά μας με διάφορους τρόπους. Ο άντρας μου δεν θέλει να έχουμε καθόλου επαφές μαζί του. Ο πατέρας μου δεν έχει δει καν το παιδί μας, το εγγόνι του! Εγώ νιώθω περίεργα γιατί ξέρω πως έχει δίκιο…

Ούτε εγώ μιλάω με τον πατέρα μου τον τελευταίο χρόνο - ούτε και βλέπω καμιά ιδιαίτερη κίνηση από τη μεριά του. Δεν ξέρω τι να κάνω… Ό,τι κι αν έχω πει μπας και καλμάρω λίγο τα πράγματα, δεν πιάνει...Όσο πιέζω τον άντρα μου, τόσο χειρότερα γινόμαστε! Στο μεταξύ, η μητέρα μου παίρνει το μέρος του πατέρα μου και δεν είναι δίπλα μου - λες και δεν έχει παιδί και εγγόνι. Δεν πάει πουθενά χωρίς εκείνον, ούτε στα πρώτα γενέθλια του παιδιού μας αλλά ούτε και στην βάπτισή του. 

Να τονίσω πως ο πατέρας μου μου φέρθηκε άσχημα πολλές φορές και δεν σεβάστηκε το σπίτι μου. Δεν θέλει τα πεθερικά μου αλλά ούτε και για τον άντρα μου τρέφει κάποια ιδιαίτερη αγάπη - περισσότερο τον ζηλεύει. Γενικά, μας κακολογεί παντού χωρίς λόγο. Πότε δεν τον ένιωσα κοντά μου σαν πατέρα. Ποτέ. Πάντα ήταν κακοπροαίρετος. Τι να κάνω; να επιδιώξω να φτιάξουν οι σχέσεις μας ή να αφήσω τα πράγματα ως έχουν και βλέπουμε; Γιατί κάθε φορά που προσπαθώ να πω κάτι στον άντρα μου για τον πατέρα μου, καταλήγουμε να μαλώνουμε και δεν το θέλω αυτό… Αρκετά προβλήματα μας δημιουργούν οι άλλοι!

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όσο και εάν επιδιώκετε να φτιάξουν οι σχέσεις σας, από τη χρονιότητα της κατάστασης, αντιλαμβάνομαι ότι δε θα τα καταφέρετε. Και αυτό διότι οι γονείς σας έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο να σχετίζονται που εσάς σας δυσκολεύει. Από εκείνους δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής. Επομένως αλλαγή δε μπορεί να υπάρξει. Μπορείτε μόνο να κάνετε ότι δε βλέπετε, ενώ βλέπετε, κι ότι δε θυμώνετε ενώ θυμώνετε.

Το πιο χρήσιμο για όλους είναι να ευνοήσετε και να δουλέψετε με όλη σας την ενέργεια για την ανάπτυξη της δικής σας οικογένειας. Επιλέξτε εσείς να προχωράτε όμορφα και εάν κάποια στιγμή επιθυμήσουν να σταθούν δίπλα σας, με πολύ χαρά θα τους δεχθείτε. Επιτρέψτε στον άντρα σας να σας τραβήξει. Όχι μακριά από τους γονείς σας. Αλλά στα δικά σας. Με εκείνον δεσμευτήκατε να προχωράτε μαζί. Μην του αφήνετε το χέρι. 

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v