«Η μαστεκτομή δεν με εμπόδισε να θηλάσω - κοίταζα το μωρό μου και έπαιρνα δύναμη»

«Η μαστεκτομή δεν με εμπόδισε να θηλάσω - κοίταζα το μωρό μου και έπαιρνα δύναμη»

Η Charli Crowe, η οποία έχει υποβληθεί σε ολική μαστεκτομή στο αριστερό της στήθος, λάμπει από περηφάνια ενώ θηλάζει την 5 μηνών κόρη της μπροστά στον φωτογραφικό φακό. Η συγκεκριμένη φωτογράφιση έγινε μόνο και μόνο για να περάσει ένα δυνατό μήνυμα σε όλες τις μαμάδες.

«Ήθελα να δείξω ότι αν μπορώ να θηλάσω εγώ με ένα στήθος, τότε μπορούν όλες οι μαμάδες που το θέλουν πολύ! Ήταν τόσο λυτρωτικό να βρω τη δύναμη να δείξω τα σημάδια της μαστεκτομής μου... Nιώθω περήφανη που αψήφησα όλες τις πιθανότητες και σήμερα κρατάω την κόρη μου στην αγκαλιά μου», είπε χαρακτηριστικά. 

Η μαμά τριών παιδιών διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σταδίου 2 σε ηλικία μόλις 28 ετών, αφού ανακάλυψε ένα σκληρό εξόγκωμα «σαν μάρμαρο» στην αριστερή της μασχάλη.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το αριστερό της στήθος και ευτυχώς, μετά τη μαστεκτομή, οι εξετάσεις της ήταν καθαρές. Ωστόσο, μετά από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, έξι γύρους χημειοθεραπείας και 15 γύρους ακτινοθεραπείας, η Charli είχε μόλις 1% πιθανότητα να μείνει ξανά έγκυος.

Προς έκπληξή της, δύο χρόνια αργότερα ανακάλυψε ότι είναι ξανά έγκυος αλλά οι γιατροί την προειδοποίησαν πως θα ήταν απίθανο να θηλάσει λόγω των ακτινοθεραπειών που είχε κάνει. Για ακόμα μια φορά, όμως, οι πιθανότητες στράφηκαν υπέρ της. 



Τρεις μέρες μετά τον τοκετό, η έκπληκτη μαμά ξύπνησε και ανακάλυψε ότι είχε αρκετό γάλα για να ταΐσει την κορούλα της! 

«Πέρασα μια κόλαση προσπαθώντας να συμφιλιωθώ με την απώλεια ενός από τα στήθη μου. Μου πήρε καιρό να νιώσω ξανά γυναίκα και σήμερα αισθάνομαι περήφανη για τον εαυτό μου. Κι ακόμα πιο περήφανη που η μαστεκτομή δεν με εμπόδισε να θηλάσω - κοίταζα το μωρό μου και έπαιρνα δύναμη για να καταφέρω τα πάντα!».

Πηγή: thesun.co.uk

v