21χρονη μπαλαρίνα έχασε το πόδι της λόγω καρκίνου, αλλά δεν σταμάτησε να χορεύει!

21χρονη μπαλαρίνα έχασε το πόδι της λόγω καρκίνου, αλλά δεν σταμάτησε να χορεύει!

Είναι μερικοί άνθρωποι που σε κάνουν να θέλεις να υποκλιθείς στο μεγαλείο της ψυχή τους. Η μπαλαρίνα Kara Scrubis ανήκει σ' αυτούς, καθώς μετά την μάχη της με τον καρκίνο των οστών και την απώλεια του ενός ποδιού της, συνέχισε να χορεύει και να κυνηγά τα όνειρά της.

Το 2019 η Skrubis είχε μόλις ξεκινήσει τις σπουδές της στον χορό στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο και ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και εμπόδιο, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της και να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα.

Η μοίρα, όμως, της επιφύλασσε ένα σκληρό παιχνίδι. Μια μέρα του Οκτώβρη, ξύπνησε πονώντας πολύ στο αριστερό της γόνατο. Νόμιζε ότι είχε τραυματιστεί στον χορό, καθώς όμως οι γιατροί δεν της βρήκαν τίποτα, συνέχισε κανονικά τη ζωή της.

Στις διακοπές των Χριστουγέννων όμως, ο πόνος επέστρεψε και η 
Skrubis παρατήρησε ότι είχε βγάλει ένα εξόγκωμα. Η διάγνωση ήρθε λίγες μέρες αργότερα: είχε οστεοσάρκωμα, κακοήθη όγκο των οστών.

Το οστεοσάρκωμα προσβάλλει συνήθως τους εφήβους και ξεκινά σε περιοχές όπου το οστό αναπτύσσεται γρήγορα, όπως η άκρη του ποδιού, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει χημειοθεραπεία, ακτινοβολία, χειρουργική επέμβαση ή, στην περίπτωση της Skrubis, ακρωτηριασμό.

Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το αριστερό της πόδι πάνω από το γόνατο τον Απρίλιο του 2020 και μετά από πολλές χημειοθεραπείες, η Scrubis βγήκε νικήτρια από την μάχη της με τον καρκίνο.

Παρά τον ακρωτηριασμό του ποδιού της η 21χρονη πλέον μπαλαρίνα δεν έχασε το κουράγιο της, ούτε εγκατέλειψε το όνειρό της. Χάρη στην τοποθέτηση προσθετικού μέλους συνέχισε να χορεύει και να σπουδάζει.

«Δεν είμαι σαν τις άλλες χορεύτριες, αλλά δεν θα σταματήσω ποτέ να χορεύω. Μπορώ ακόμα να κάνω το σώμα μου να φαίνεται όμορφο και να κάνω πράγματα που κάνουν οι άλλοι χορευτές. Το μπαλέτο είναι κατά κάποιο τρόπο ο τρόπος μου να αγκαλιάσω την αναπηρία μου, δείχνοντας ότι δεν φοβάμαι να κάνω ό,τι θέλω και να κυνηγάω τα όνειρά μου.



«Ελπίζω ότι η ιστορία μου μπορεί να δείξει σε άλλα παιδιά και νέους ενήλικες ότι τα όνειρά τους δεν χρειάζεται να τελειώσουν εξαιτίας μιας καταστροφικής διάγνωσης όπως το οστεοσάρκωμα».

Πηγή: people.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v