Ασθενής παίζει σαξόφωνο ενώ τον χειρουργούν στον εγκέφαλο!

Ασθενής παίζει σαξόφωνο ενώ τον χειρουργούν στον εγκέφαλο!

Μια απίστευτη είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral, με πρωταγωνιστή έναν... Ιταλό ασθενή, ο οποίος έπαιζε σαξόφωνο κατά τη διάρκεια της εγχείρησης που έκανε για να του αφαιρέσουν τον όγκο που είχε στον εγκέφαλο.

Ο 35χρονος μουσικός παρέμεινε ξύπνιος και σε πλήρη συνείδηση παίζοντας σαξόφωνο, ώστε οι χειρουργοί να εκτιμούν την κατάστασή του σε πραγματικό χρόνο. Έπαιξε κομμάτια από την ταινία «Love Story» του 1970, καθώς και τον ιταλικό εθνικό ύμνο σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Μάλιστα, πριν το χειρουργείο ο ασθενής είπε στην ιατρική ομάδα ότι ήταν αναγκαία για αυτόν η διατήρηση της μουσικής του επιδεξιότητας.

Ο νευροχειρουργός Dr. Christian Brogna, δήλωσε στο CBS News ότι ο όγκος αφαιρέθηκε με επιτυχία και ότι δεν υπήρξαν αρνητικές συνέπειές για τον ασθενή, παρόλο που ο όγκος βρισκόταν σε πολύπλοκη περιοχή του εγκεφάλου. Δήλωσε ακόμα περήφανος που ο μουσικός μπόρεσε να επιστρέψει στην κανονική ζωή του και που κάθε εγχείρηση αυξάνει τις γνώσεις σε αυτόν τον κλάδο ιατρικής.

Πηγή: iatronet.gr

v