Πώς μπορώ να βάλω όρια στην πεθερά μου;

Πώς μπορώ να βάλω όρια στην πεθερά μου;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Από τότε που έγινα μητέρα, αντιμετωπίζω προβλήματα με την πεθερά μου. Στο παρελθόν δεν είχαμε κανένα θέμα, αλλά από τη στιγμή που γεννήθηκε η κόρη μου παρεμβαίνει συνεχώς σε οτιδήποτε αφορά την ανατροφή της. Τόσο εγώ, όσο και ο σύζυγός μου έχουμε προσπαθήσει να της μιλήσουμε και να της εξηγήσουμε ότι εμείς είμαστε οι γονείς. Εκείνη όμως δεν καταλαβαίνει. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Εσείς και ο σύζυγός σας είστε οι γονείς. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Είστε πολύ σημαντικοί, προσπαθείτε για το καλύτερο και έχετε ευθύνη. Όσο πιο σαφή είναι τα όρια που βάζετε, τόσο πιο ευδιάκριτα από τους άλλους. Όσο πιο ήρεμοι και σταθεροί είστε εσείς, τόσο λιγότερο ευάλωτοι θα νιώθετε στις διαφορετικές γνώμες – προτάσεις που θα ακούτε.

Με άλλα λόγια, διαφορετικές γνώμες πάντα θα υπάρχουν. Κάθε ένας από τους κοντινούς σας ανθρώπους, θεωρώντας ότι το δικό του μπορεί να είναι καλύτερο ή βοηθητικό, ίσως το εκφράζει πιο έντονα. Εάν ζητάτε βοήθεια χρειάζεται βέβαια να είστε προετοιμασμένοι ότι ο καθένας προσφέρει τη βοήθεια με τον τρόπο του και όχι έτσι όπως θα θέλατε. Επομένως έχετε να αποφασίσετε εσάς τι σας ταιριάζει. 

Με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στις ικανότητες της, συνεχίζετε σταθερά να υπερασπίζεστε το δικό σας, χωρίς να αισθάνεστε απειλή από το διαφορετικό του άλλου. Δε χρειάζεται να το αλλάξετε. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε. Εσείς μεγαλώνετε τα παιδιά σας.

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v