Μιλφέιγ με αφράτη κρέμα και μόνο 5 υλικά!

Μιλφέιγ με αφράτη κρέμα και μόνο 5 υλικά!

Το μιλφέιγ είναι ένα γλυκό που αγαπούν όχι μόνο όσοι προτιμούν τα «λευκά» γλυκά αλλά και οι λάτρεις της σοκολάτας. Με την παρακάτω συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε την πιο... λαχταριστή εκδοχή του με 5 μόνο υλικά!

Τι θα χρειαστούμε

Για την κρέμα

170 γραμμάρια κρέμα πατισερί στιγμής, με γεύση μιλφέιγ

440γραμμάρια  γάλα, 3,5% λιπαρά

Για το φύλλο

450 γραμμάρια φύλλα κρούστας για γλυκά

50 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα και την κρέμα πατισερί στιγμής με γεύση μιλφέιγ, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να δέσει το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστέρι και μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει.

Βήμα 2ο

προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. 

Βήμα 3ο

Απλώνουμε τα φύλλα στη λαδόκολλα και τα κόβουμε στη μέση κάθετα από τη μεγάλη πλευρά. Αλείφουμε βούτυρο με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο και αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 4 φύλλα συνολικά.

Βήμα 4ο

Καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο λαδόκολλας και ιδανικά τοποθετούμε ακόμα ένα ταψί για βάρος ώστε να μείνουν όλα τα φύλλα επίπεδα. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε 15-20 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.

Βήμα 5ο

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα φύλλα να κρυώσουν.
Σπάμε τα φύλλα σε ακανόνιστα κομμάτια και τοποθετούμε ένα φύλλο στο πιάτο σερβιρίσματος. Απλώνουμε λίγη κρέμα με το κορνέ και καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου ή φρούτα του δάσους.

Καλή όρεξη!

Σύνδεσμός συνταγών από Άκη Πετρετζίκη 

v