Πώς να φτιάξετε το πιο αφράτο κέικ κολοκύθας!

Πώς να φτιάξετε το πιο αφράτο κέικ κολοκύθας!

Παρόλο που η κολοκύθα είναι το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό, με αυτή τη συνταγή για κέικ δεν θα περιοριστείτε σε μια εποχή του χρόνου. Δείτε πώς να φτιάξετε το πιο αφράτο κέικ κολοκύθας βήμα-βήμα και σας υποσχόμαστε ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν.

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 3 αυγά
  • 500 γραμμάρια κολοκύθα γλυκιά, κομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Bήμα 1ο

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά τα κομμάτια κολοκύθας, σουρώνουμε και καταβρέχουμε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, αφού τα αφήσουμε λίγο να κρυώσουν τα βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε. Τέλος, σ' ένα πανί ρίχνουμε τον πουρέ, κλείνουμε και το ζουλάμε για να φύγουν τα υγρά.

Βήμα 2ο

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τα χτυπημένα αυγά, τον πουρέ κολοκύθας και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα κολοκύθας. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και τα καρύδΙα.

Βήμα 3ο

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 170 βαθμούς) για 1 ώρα το κέικ μας. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για ένα πεντάλεπτο περίπου και στη συνέχεια, το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και το πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.

Πηγή: allrecipes.com

v