Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Πώς να το διαχειριστώ;

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Πώς να το διαχειριστώ;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Ο σύζυγός μου έχει παρεξηγηθεί με τους γονείς και τις αδερφές μου και τους αποφεύγει. Δε θέλει να βρισκόμαστε σε κοινά γιορτινά τραπέζια. Με στενοχωρεί αυτή η κατάσταση γιατί είμαστε μια δεμένη οικογένεια. Έχουμε ένα παιδί 12 ετών και αυτό με δυσκολεύει περισσότερο. Θα ήθελα μια συμβουλή. Ευχαριστώ.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Μια συμβουλή, όση επεξεργασία και εάν προϋποθέτει, δε μπορεί να είναι ουσιαστικά βοηθητική. Μιλάτε για σχέσεις. Σχέσεις συντρόφων και σχέσεις με πατρικές οικογένειες. Μιλάτε για δυσκολίες που λιμνάζουν. Αναρωτιέστε εάν μπορεί να υπάρξει προχώρημα.

Βεβαίως μπορεί. Με την προϋπόθεση ότι θα πάτε εσείς αλλιώς τα πράγματα. Οι σχέσεις είναι απαιτητικές. Για να σχετιστείτε καλά με τη δική σας οικογένεια, που είναι ο σύντροφος σας και το παιδί σας, χρειάζεται να σχετιστείτε αλλιώς με τις πατρικές σας οικογένειες. Δεν είναι μια οικογένεια που μεγαλώνει καθώς προστίθενται νέα μέλη. Είναι ένας χώρος που διευρύνεται καθώς κάθε νέα οικογένεια αντιστοιχεί να έχει τον δικό της χωροχρόνο ανάπτυξης. 

Έχετε λοιπόν να προβληματιστείτε ευρύτερα για το τι σημαίνει η δυσκολία του συζύγου σας, και ποιος είναι ο τρόπος που σας συμφέρει να προχωρήσετε ώστε να δουλέψετε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v