Τα πουλιά και το κελάηδημά τους κάνουν καλό στην ψυχική υγεία των παιδιών

Τα πουλιά και το κελάηδημά τους κάνουν καλό στην ψυχική υγεία των παιδιών

Μια μελέτη- από ακαδημαϊκούς του King’s College London- διαπίστωσε ότι οι καθημερινές συναντήσεις με πτηνά κάνουν μικρούς και μεγάλους πιο χαρούμενους, ενώ βελτιώνουν τη διάθεση των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη.

Τα ευρήματα δείχνουν πως όσοι επισκέπτονται μέρη με πληθώρα πτηνών, όπως πάρκα ή κανάλια, είναι πιο ευδιάθετοι ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή ψυχική υγεία των μικρών παιδιών. Ταυτόχρονα, θα μπορούσαν να συνταγογραφούνται από γιατρούς, για την αντιμετώπιση παθήσεων της ψυχικής υγείας, αναφέρουν οι ερευνητές.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε και να υποστηρίξουμε περιβάλλοντα- ιδιαίτερα αστικά- όπου τα πτηνά είναι ένα σταθερό χαρακτηριστικό. Για να έχεις έναν υγιή πληθυσμό πουλιών, χρειάζεσαι φυτά, δέντρα. Πρέπει να φροντίσουμε ολόκληρο το οικοσύστημα στις πόλεις μας», επεσήμανε ο Αντρέα Μετσέλι, καθηγητής πρώιμης παρέμβασης στην ψυχική υγεία του King’s College London.

Η θετική επίδραση που έχουν οι συναντήσεις με πουλιά σε ανθρώπους με κατάθλιψη είναι σημαντική, τόνισε, επειδή «πολλές παρεμβάσεις που βοηθούν τους λεγόμενους υγιείς ανθρώπους δεν λειτουργούν για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας». 

«Ξέρουμε ότι η γυμναστική τους κάνει όλους να νιώθουν καλύτερα. Όμως, είναι απίστευτα δύσκολο να παρακινήσεις κάποιον με κατάθλιψη να γυμναστεί. Ενώ η επαφή με τα πτηνά είναι κάτι πιθανώς εφικτό», ανέφερε ως παράδειγμα.

Πηγή: lifo.gr

v