65χρονη πούλησε το σπίτι της και άνοιξε βιβλιοπωλείο: «ήταν πάντα το όνειρό μου»

65χρονη πούλησε το σπίτι της και άνοιξε βιβλιοπωλείο: «ήταν πάντα το όνειρό μου»

Σε όλη της τη ζωή, η Carole-Ann Warburton είχε ένα και μοναδικό όνειρο: Να δουλέψει σε ένα βιβλιοπωλείο! Ωστόσο, οι υποχρεώσεις της ζωής την έσπρωχναν διαρκώς σε διαφορετικό δρόμο, καθώς δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά ενώ έχεις μια απαιτητική δουλειά χωρίς πολλά χρήματα. 

Όσο περνούσαν τα χρόνια, όμως, το όνειρό της γινόταν όλο και πιο έντονο και η Carole-Ann, που δούλευε για 15 χρόνια σε διοικητική θέση στην Περιφερειακή Υπηρεσία Ανάπτυξης της Νοτιοδυτικής Ευρώπης, δεν το έβαλε κάτω. 

Σε ηλικία 65 ετών, κι ενώ τα παιδιά της είχαν σταθεί στα πόδια τους και δεν χρειάζονταν πια τη βοήθειά της, έψαξε για το κατάλληλο μέρος. «Έψαχνα μέρες μέχρι που είδα ένα παλιό κουρείο προς πώληση. Μόλις το είδα, το ερωτεύτηκα αμέσως», δηλώνει. 

«Χρειάστηκαν λιγότερες από 12 εβδομάδες για να γίνουν όλα όπως πρέπει», λέει σήμερα χαμογελώντας. όλα, αλλά κύλησαν ομαλά», λέει. Παραιτήθηκε από τη δουλειά της, πούλησε το σπίτι της, αγόρασε το κατάστημα και, λίγες εβδομάδες μετά τα 65α γενέθλιά της, άνοιξε το The Book Rest.

Η Warburton πάντα αγαπούσε τα βιβλία. Όταν ήταν παιδί, έδινε το χαρτζιλίκι της για βιβλία και διάβαζε συνεχώς αλλά δεν ήταν όλα εύκολα από την αρχή.  H πρώτη Μου πώληση ήταν δύσκολη αλλά όταν έγινε, το γιόρτασα! Όταν πουλάω ένα ιδιαίτερο βιβλίο, αισθάνομαι ότι ζω μια μικρή απώλεια, σαν να μου έχει αφαιρεθεί ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μου, αλλά παράλληλα χαίρομαι που θα το απολαύσει και κάποιος άλλος», λέει. 

Φέτος, το The Book Rest γιορτάζει τη 10η επέτειό του και η 75χρονη πια ιδιοκτήτριά του, λέει ότι, αν και το κατάστημα δεν έχει ούτε κέρδη ούτε ζημίες, φέρνει άλλες ανταμοιβές, όπως η φιλία.

Πηγή: enallaktikidrasi.gr

v