Ο σύντροφός μου βλέπει πορνό κι αυτό με κάνει να νιώθω ανασφάλεια

Ο σύντροφός μου βλέπει πορνό κι αυτό με κάνει να νιώθω ανασφάλεια
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα! Είμαι μαζί με τον σύντροφό μου γύρω στους 7 μήνες και στην αρχή της σχέσης μας, όταν χρειάστηκε να λείψω λίγες μέρες, έμαθα ότι είδε πορνό. Τότε, του συζήτησα ότι δεν μου αρέσει αυτό γιατί με κάνει να νιώθω ανασφαλής και το δέχτηκε. Πριν μισό μήνα, όταν χρειάστηκε να λείψω πάλι για λίγες μέρες, έμαθα ότι το έκανε ξανά. Ενώ ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι κατάλαβε ότι με στεναχώρησε, είπε ότι τον πιέζω σε αυτό το θέμα και ότι δεν ήθελε ποτέ να συμφωνήσει να μην το ξανακάνει.

Μου δημιούργησε πολύ πόνο γιατί έχασα εν μέρει την εμπιστοσύνη μου. Επίσης, ενώ λέει ότι με καταλαβαίνει, δεν θεωρώ ότι όντως το κάνει. Προσπαθήσαμε να συμβιβαστούμε και να βρούμε μια μέση λύση (π.χ. όταν λείπω, μπορεί να πειραματίζεται μόνος ενώ μιλάμε στο τηλέφωνο) αλλά την πρώτη κιόλας μέρα που έλειψα, το ξανάκανε.

Πείτε μου τι να κάνω. Νιώθω λες και είμαι η τρελή της υπόθεσης γιατί θεωρεί ότι είναι φυσιολογικό και ότι κάνουν όλοι οι άντρες. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνει ότι αυτό με ενοχλεί και μου προκαλεί ανασφάλειες όχι μόνο στο σεξουαλικό κομμάτι αλλά και στη σχέση μας εν γένει.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ζήτημα που μοιράζεστε είναι πολύ σημαντικό και ως τέτοιο έχετε να το δείτε. Ανοίγετε το θέμα της εμπιστοσύνης τους ζευγαριού. Θεμελιώδες θέμα, που με όποια αφορμή και εάν έρχεται, αντιστοιχεί να το επεξεργαστείτε και να το δουλέψετε. Επομένως, ότι και εάν μοιραστούμε εδώ δε θα είναι παρά μια πρώτη, πολύ επιδερμική ματιά στην κορυφή ενός παγόβουνου.

Ένα βασικό ερώτημα που μου δημιουργείται διαβάζοντας το μήνυμά σας είναι το πώς μάθατε σε κάθε περίπτωση το τι βλέπει ο σύντροφός σας. Είναι κάτι που σας το μοιράστηκε εκείνος; Είναι κάτι που το ανακαλύψατε εσείς; Τι σημαίνει για εσάς το να λείπετε; Γιατί σας δημιουργείται τόση αγωνία για τον σύντροφό σας ενώ εσείς τον επιλέγετε;

Το να έχει διαφορετικές τοποθετήσεις καθένας από τους συντρόφους σε πολλά θέματα είναι κάτι αναμενόμενο. Αυτό δεν είναι λόγος ανησυχίας. Το πως θα διαχειριστείτε τις διαφορές αυτές είναι που έχετε να δείτε. Όχι πώς θα αλλάξετε εσείς ή ο άλλος. Όχι εάν μπορείτε να αντέξετε. Όχι εάν γίνεται να κάνετε τα στραβά μάτια.

Αλλά: Μπορείτε να χαρείτε; Οι διαφορές σας σας κινητοποιούν να ανοιχτείτε; Επιβεβαιώνετε την επιλογή σας καθώς πλησιάζετε; Και πολλά πολλά ακόμη ερωτήματα. Μη χάνετε χρόνο! Δουλέψτε ουσιαστικά για να μπορείτε να χαρείτε τις σχέσεις σας συνολικά!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v