Από το τότε που έγινα μαμά, έχω προβλήματα με τη…. μαμά μου!

Από το τότε που έγινα μαμά, έχω προβλήματα με τη…. μαμά μου!
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Από τότε που έγινα μητέρα, έχω πρόβλημα με τη μαμά μου και αυτό με στενοχωρεί πάρα πολύ… Νιώθω ότι θέλει να είναι η μαμά του μωρού μου! Πολλές φορές με κρίνει (ειδικά για την καθαριότητα του σπιτιού και το θέμα του αποθηλασμού) και θέλει να βλέπει το παιδί ακόμα πιο συχνά απ’ ότι το βλέπει ήδη. Με ρωτάει μόνο για το μωρό και σχεδόν ποτέ για μένα. Επίσης, όταν το μωρό προτιμά εκείνη, εγώ ζηλεύω. Όλα αυτά με κάνουν να νιώθω τεράστιες ενοχές, θα ήθελα να απολαμβάνω τη μητρότητα μαζί με τη μαμά μου και νιώθω ότι δεν μπορώ… Παράλληλα, δεν θέλω να στερήσω από τη μαμά μου από το παιδί.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Συγχαρητήρια! Τα συναισθήματα σας αντιστοιχούν εντελώς στη φάση στην οποία βρίσκεστε! Όχι απλώς δε χρειάζεται να νιώθετε ενοχή για αυτά, αλλά έχετε να τα αξιοποιήσετε.

Είστε πλέον μητέρα. Και η μητέρα σας είναι πλέον γιαγιά. Νέοι ρόλοι για όλους. Οι αλλαγές είναι απαιτητικές και χρειάζονται χρόνο για να αφομοιωθούν. Το πιο σημαντικό ωστόσο που χρειάζεστε είναι νέα όρια!

Η σχέση με τη μητέρα σας δε μπορεί να λειτουργήσει με τους προηγούμενους όρους. Χρειάζεται λοιπόν να δείτε στη φάση αυτή τι σας ταιριάζει. Με ποιο τρόπο να είστε κοντά, πώς να ζητήσετε, πώς να χαρείτε η μία την άλλη χωρίς να ακυρώνεστε.

Η επεξεργασία αυτή είναι απαιτητική, αλλά η ζωή σας καλεί να προχωρήσετε και θα τα καταφέρετε!

Να χαίρεστε το μωρό σας και τον άντρα σας! 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v