Κέρδισε τη μάχη της ζωής ο 17χρονος - διαψεύδεται ότι οι γιατροί είπαν στους γονείς να δωρίσουν τα όργανά του

Κέρδισε τη μάχη της ζωής ο 17χρονος - διαψεύδεται ότι οι γιατροί είπαν στους γονείς να δωρίσουν τα όργανά του

Tελευταία ενημέρωση: Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων διαψεύδει την παρακάτω είδηση σχετικά με τον 17χρονο Ταξιάρχη από τη Μυτιλήνη, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει μια τεράστια μάχη και να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από σοβαρό τροχαίο.

Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε τέθηκε στην οικογένεια του 17χρονου το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του από τους θεράποντες ιατρούς, καθώς και πως ο ασθενής, παρά τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, ουδέποτε παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου και ως εκ τούτου ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις προς επιβεβαίωση ή αποκλεισμό αυτού. Ακόμη, καλεί τους ιθύνοντες και συγκεκριμένα την εφημερίδα «Στο Νησί» να ανακαλέσει και να ανασκευάσει άμεσα το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ο 17χρονος Ταξιάρχης από την Μυτιλήνη είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι μετά από τροχαίο και βρισκόταν σε κώμα από τον Αύγουστο. Οι γιατροί ήταν έτοιμοι να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα και οι γονείς του να δωρίσουν τα όργανά του, όταν έγινε το θαύμα! Ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 17χρονος είχε ένα τροχαίο στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, καθώς επέστρεφε σπίτι του απ’ το πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου του.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο χειρουργείο, ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής μαζί με την ομάδα του, έδωσε μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Τον μετέφεραν στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε. Λίγες μέρες μετά, έγινε δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.

Πλέον, αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον εγκέφαλό του. Οι γιατροί συζήτησαν το ενδεχόμενο να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και η μητέρα του έδωσε έγκριση να δωρίσει τα όργανά του, για να δώσει ζωή σε άλλους ασθενείς.

Λίγες ώρες μετά κι ενώ όλοι περίμεναν το τέλος, ο εγκέφαλος του άρχισε να αντιδρά. Πολλοί μίλησαν για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα και σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, όπου θα ακολουθήσει μία ακόμα επέμβαση αποκατάστασης.

«Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του.

Πηγή: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v