Νηπιάκι περπάτησε ξανά μετά από τροχαίο που διέλυσε τη σπονδυλική του στήλη

Νηπιάκι περπάτησε ξανά μετά από τροχαίο που διέλυσε τη σπονδυλική του στήλη

Ένα μικρό παιδί από την Ουαλία, που είχε ελάχιστες πιθανότητες να ξαναπερπατήσει μετά από ένα τρομακτικό τροχαίο ατύχημα, έκανε τα πρώτα του βήματα, τα οποία καταγράφηκαν σε ένα συγκινητικό βίντεο.

Στο βίντεο φαίνεται η 1,5 ετών Alice Polinska να κάνει τα πρώτα της βήματα προκαλώντας δάκρυα συγκίνησης στους γονείς της αλλά και σε ολόκληρο το προσωπικό του νοσοκομείου.

Το γενναίο κοριτσάκι υπέστη ένα σπάσιμο της σπονδυλικής στήλης μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου σπονδύλου, όταν ένας ασυνείδητος οδηγός έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο της μητέρας της. 

«Ήταν οι χειρότεροι τρεις μήνες που έζησε η οικογένειά μας Περάσαμε πολύ χρόνο χωριστά σε μια εποχή που το μόνο που θέλουμε ήταν να είμαστε όλοι μαζί και να χαρούμε το μωρό μας», είπε η μητέρα της Alice. 

«Ωστόσο, ζήσαμε πολλά θαύματα αυτό το διάστημα. Ακούσαμε πολλές φορές πόσο τυχεροί σταθήκαμε που είμαστε ζωντανές, και ειδικά η κόρη μας που υπέστη έναν τόσο τρομερό τραυματισμό», πρόσθεσε. 

Το τροχαίο και το θαύμα που ακολούθησε

Η Alice βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μαζί με την τρίχρονη αδελφή της, Maya, όταν συνέβη το τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη.

Η μητέρα των κοριτσιών θυμάται ελάχιστα από εκείνη την τραγική μέρα, ωστόσο, δεν θα ξεχάσει ποτέ την εικόνα των παιδιών της πάνω στο φορείο, χωρίς τις αισθήσεις τους και η αγωνία της ήταν τεράστια.

Τόσο η μητέρα, όσο και η 3χρονη γλύτωσαν με μικρούς τραυματισμούς, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για την Alice, αφού οι γιατροί είπαν πως αν επιβίωνε, υπήρχε κίνδυνος να μείνει παράλυτη, καθώς είχε πάθει σοβαρή ζημιά στην σπονδυλική της στήλη και εξήγησαν πως οι πιθανότητες να περπατήσει ξανά ήταν ελάχιστες, με τη μόνη επιλογή που είχε, ήταν να υποβληθεί σε χειρουργείο για την τοποθέτηση ράβδων στην πλάτη της.

«Μας είπαν ότι η επέμβαση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά ξέραμε ότι αν η Alice ήθελε να έχει έστω και λίγες ελπίδες για μια φυσιολογική ζωή, αυτή ήταν η μοναδική επιλογή», υπογράμμισε η μητέρα.

Ευτυχώς, η επέμβαση στέφθηκε από επιτυχία και η μικρή διέψευσε τους γιατρούς και κρατώντας το χέρι της μαμάς της και με την ενθάρρυνση του σκύλου θεραπείας του νοσοκομείου, έκανε τα πρώτα της ασταθή βήματα, μόλις τρεις μήνες μετά το τροχαίο ατύχημα.

Πηγή: nypost.com

v