5 τρανταχτά σημάδια ότι ο σύντροφός σας σας… χειραγωγεί

5 τρανταχτά σημάδια ότι ο σύντροφός σας σας… χειραγωγεί

Οι σχέσεις θα έπρεπε να είναι φτιαγμένες από αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και αλληλοστήριξη. Υπάρχουν, ωστόσο, άνθρωποι, που για διάφορους λόγους, προσπαθούν να ελέγξουν το ταίρι τους και να το κάνουν.... ό,τι θέλουν. Ακολουθούν κάποιες από τις παρακάτω συμπεριφορές, που δείχνουν ότι ο ένας απ’ τους δύο είναι χειριστικός.

Καβγαδίζει συχνά και για... το τίποτα

Συνήθως οι χειριστικοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευχάριστοι στην αρχή μιας σχέσης, αλλά στη συνέχεια χάνουν την υπομονή τους και καβγαδίζουν με ασήμαντες αφορμές. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουν ότι αντιπαθείς τις συγκρούσεις και συμπεριφέρονται επιθετικά για να περάσει τελικά το δικό τους. Ένας τέτοιος σύντροφος θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο, ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητά σας.

Δεν ακούει τις επιθυμίες σας

Εάν νιώθετε συχνά ότι καταλήγετε να κάνετε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα επιλέγατε ποτέ, τότε κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σας. Αν τις περισσότερες φορές διασκεδάζετε σε μέρη που δεν είναι του γούστου σας ή χαλάτε το οικογενειακό μπάτζετ για πράγματα που δεν σας ικανοποιούν, το πιθανότερο είναι πως είστε θύμα χειραγώγησης από το σύντροφό σας. Λέτε σε όλα «ναι» επειδή απεχθάνεστε τις συγκρούσεις ή φοβάστε πως οι επιθυμίες σας θα απορριφθούν και τελικά του κάνετε όλα τα χατίρια! Εκείνος με τη σειρά του, δεν δίνει σημασία στα θέλω σας και εκμεταλλεύεται τις περιστάσεις για να περνάει πάντα το δικό του. 

Χρησιμοποιεί την αγάπη σας για να κάνει ό,τι θέλουν

Αν οι σύντροφός σας χρειάζεται συνέχεια επιβεβαίωση της αγάπης σας και μάλιστα με τρόπο που σας μειώνει, τότε σας χειρίζεται χωρίς καν να το καταλαβαίνετε! Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φράσεις όπως «Αν με αγαπούσες, θα...» σε μια προσπάθεια να σε πείσουν ότι πρέπει να νιώθεις ένοχος απέναντί τους επειδή δεν τους προσφέρεις αρκετά. 

Σταδιακά σε απομονώνει από συγγενείς και φίλους

Στην αρχή της σχέσης σας, γνώρισε το κοντινό σου περιβάλλον και όλα ήταν μια χαρά! Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, ο ένας τους βρωμάει κι ο άλλος τους ξινίζει με αποτέλεσμα να σε απομακρύνει από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, κάνοντάς σε να πιστεύεις, μάλιστα, πως είναι δική σου απόφαση. Αν ξυπνήσεις ένα πρωί και ανακαλύψεις πως δεν έχεις κανέναν δικό σου άνθρωπο κοντά σου (εκτός του συντρόφου σου), κάτι δεν πάει καλά. 

Είναι υπερβολικός στις αντιδράσεις του

Οι χειριστικοί άνθρωποι λατρεύουν να χρησιμοποιούν βαρύγδουπες λέξεις και να υπερβάλουν. Θα τους ακούσετε να λένε πως δεν τους αγαπάει κανείς, ότι είναι ολομόναχοι στον κόσμο ή πως το δράμα τους  Για παράδειγμα, μπορούν να πουν πράγματα όπως: «Κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο δεν με αγαπάει». Τέτοιες λέξεις έχουν σκοπό να σας κάνουν να αισθάνεστε ένοχοι ή να λυπηθείτε γι' αυτά και να αγνοήσετε τις τρύπες της πλοκής και τα αδύναμα επιχειρήματα στην ομιλία τους.

Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Εάν έχετε μάθει να ζείτε με έναν χειριστικό σύντροφο, ίσως είναι δύσκολο είτε να αναγνωρίσετε τα σημάδια είτε να τον... αλλάξετε. Ωστόσο, χρειάζεται να σκεφτείτε πρώτον αν παρουσιάζει κάποιες από τις παραπάνω συμπεριφορές, και δεύτερον αν νιώθετε ευτυχισμένη στη σχέση σας. 

Καταπιέζεστε; Ικανοποιούνται τα «θέλω» σας; Νιώθετε ευχάριστα όταν είστε μαζί του ή φοβάστε συνέχεια μήπως ξεσπάσει καβγάς; Βλέπετε τους αγαπημένους σας ανθρώπους ή έχετε ξεκόψει; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και, στη συνέχεια, να αναθεωρηθούν. Ο εαυτός σας είναι εξίσου σημαντικός με τον σύντροφο ή τα παιδιά σας και είναι χρέος σας να τον φροντίζεται και να τον σέβεστε. 

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v