Ο άντρας μου νομίζει ότι επειδή δεν δουλεύω, πρέπει να κάνω τα πάντα στο σπίτι μόνη μου!

Ο άντρας μου νομίζει ότι επειδή δεν δουλεύω, πρέπει να κάνω τα πάντα στο σπίτι μόνη μου!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με τον άντρα μου είμαστε 7 χρόνια μαζί - τον έναν παντρεμένοι - και έχουμε ένα παιδάκι 7 μηνών. Απ’ όταν γεννήθηκε η μικρή μας, όμως, χάθηκε η μεταξύ μας επικοινωνία. Τσακωνόμαστε συνέχεια, μας φταίει και η μύγα που πετάει και βρίζουμε και οι δύο πολύ ο ένας τον άλλον… Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν κάνει τίποτα στο σπίτι από όταν ήρθε η μικρή. Σπάνια θα ασχοληθεί με της δουλειές του σπιτιού και νιώθω πως θεωρεί δεδομένο ότι επειδή δεν δουλεύω πρέπει να τα κάνω όλα εγώ! Βοήθεια παρακαλώ, τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να χαίρεστε την οικογένεια σας! Ο ερχομός του μωρού σας έφερε μεγάλες αλλαγές. Ακόμη και εάν η σχέση σας έχει κάποια χρόνια ιστορίας, τώρα διανύετε μια νέα φάση ζωής η οποία σας καλεί ξανά, να βάλετε τα δυνατά σας για να ανταπεξέλθετε αλλά και να χαρείτε το προχώρημά σας!

Η εξέλιξη σας δεν έχει μόνο νέες υποχρεώσεις. Έχει και νέες δυνατότητες! Πέραν από τον κόπο που χρειάζεται σαφώς να καταβάλλετε, είναι υψίστης σημασίας η τρυφερή σας ματιά, προς τον σύντροφό σας, προς το μωρό σας, προς τον εαυτό σας.

Είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες. Όπως τα έχετε καταφέρει 7 χρόνια τώρα, με την ίδια επιθυμία, την ίδια αγάπη αλλά και νέες δεξιότητες μπορείτε να πάτε παρακάτω. Αρκεί να το θέλετε. Αρκεί να θυμάστε ότι ο σύντροφός σας είναι η επιλογή σας και κάθε επιλογή για να αποδώσει έχετε να την υπερασπιστείτε.

Η καθημερινότητά σας είναι ξανά υπό διαπραγμάτευση. Όχι μόνον οι δουλειές. Άλλο αισθάνομαι ότι συζητάτε, έστω και εάν στην επιφάνεια υπάρχει αυτό το θέμα. Συζητάτε για τις αξίες της σχέσης σας. Την κατανόηση, την εκτίμηση, την αγάπη, την τρυφερότητα, την υποστήριξη, τον έρωτα, την αγωνία, τη δυσκολία. Όλα αυτά, και άλλα ακόμη, είναι σπουδαία θέματα που για να τα επεξεργαστείτε χρειάζονται κλίμα ειρηνικό.

Δε σας συμφέρει λοιπόν σε  καμία περίπτωση να συνεχίζετε τον πόλεμο και να μιλάτε δύσκολα ο ένας στον άλλο. Εάν θέλετε τη σχέση χρειάζεται να επιστρατεύσετε κάθε τρόπο ώστε να τη φροντίσετε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v