«Μια μαμά δεν σταματά ποτέ να τσεκάρει ότι τα παιδιά της είναι καλά»

«Μια μαμά δεν σταματά ποτέ να τσεκάρει ότι τα παιδιά της είναι καλά»

Παλιότερα, θεωρούμε τις μαμάδες μας υπερβολικές που θέλουν να ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι είμαστε ασφαλείς, υγιείς και χαρούμενοι. Μέχρι τη μέρα που γίναμε και οι ίδιες μαμάδες και καταλάβαμε γιατί ένας γονιός δεν σταματά ποτέ να τσεκάρει ότι τα παιδιά του είναι καλά...

«Μια μαμά πάντα θα τσεκάρει τα παιδιά της.

Όταν είναι μωρά, τσεκάρει πολλές φορές μέσα στη νύχτα  να δει αν αναπνέουν κανονικά, αν είναι σκεπασμένα ή αν έχουν εφιάλτες.

Κι αυτή η ανάγκη να τσεκάρει τα παιδιά της, δεν φεύγει ποτέ!

Όταν πάνε πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό, βάζει το αυτί της στην πόρτα να τσεκάρει αν κλαίει ή αν έχει προσαρμοστεί. 

Όταν τα παιδιά της μεγαλώνουν, τσεκάρει τα μαθήματά τους και την πρόοδό τους, ακόμα κι όταν εκείνα την διώχνουν γιατί είναι "αρκετά μεγάλα" για να διαβάσουν μόνα τους. 

Όταν μπουν στην εφηβεία, θα στείλει μήνυμα για να τσεκάρει αν έφτασαν με ασφάλεια στο σχολείο, το φροντιστήριο ή στο σπίτι των φίλων τους. και αργότερα, θα μείνει ξύπνια μέχρι αργά για να τσεκάρει ότι επέστρεψαν από τη βραδινή τους έξοδο σώα και αβλαβή. 

Όταν τα παιδιά της αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά, θα τηλεφωνεί κάθε βράδυ για να βεβαιωθεί ότι όλοι είναι σπίτι, υγιείς και χαρούμενοι.

Επειδή μια μαμά ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει.

Δεν μπορεί να περιμένει και απλά να ελπίζει ότι όλα είναι εντάξει όταν πρόκειται για τα παιδιά της. Δεν θέλει απλά μια απάντηση, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μια απάντηση. Γιατί αν δεν τσεκάρει, το μυαλό της θα τριγυρνά πάντοτε στο χειρότερο σενάριο... Γι΄αυτό μια μαμά ΠΡΕΠΕΙ να τσεκάρει τα παιδιά της πάντα και για πάντα».

Μετάφραση από LIVING Full

v