Μετά τον γάμο ο σύζυγός μου έγινε αδιάφορος. Τι μπορώ να κάνω; 

Μετά τον γάμο ο σύζυγός μου έγινε αδιάφορος. Τι μπορώ να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα μωράκι 9 μηνών. Με τον σύζυγό μου παντρευτήκαμε τον Αύγουστο του 2022, έπειτα από 7 χρόνια σχέσης. Προς το παρόν δεν εργάζομαι και έχω αναλάβει εξ ολοκλήρου το μεγάλωμα της κορούλας μου. Ωστόσο, από τον γάμο και μετά, και όσο περνάει ο καιρός, δείχνει αδιάφορος προς εμένα. Δεν έχουμε ερωτική επαφή συχνά. Συνεχώς γυρίζει κουρασμένος από την δουλειά, θέλει να κοιμάται συνέχεια και δεν ενδιαφέρεται για μένα και για την υγεία μου, καθώς πάσχω από σακχαρώδη διαβήτη. Γενικότερα, δεν κάνει πράξη αυτά που λέει. Νιώθω απελπισία και έχω κουραστεί ψυχολογικά να προσπαθώ να αλλάξω αυτή την κατάσταση και να μην βρίσκω ανταπόκριση.... Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσει το μωρό σας! Η φάση αυτή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Η κόπωση σας απολύτως κατανοητή και ανθρώπινη. Ωστόσο παλεύουμε ώστε να συνοδεύεται και από πολλά άλλα, έντονα και όμορφα συναισθήματα.

Η σχέση σας μέτρα κάποια χρόνια, επομένως γνωρίζετε και τα καλά στοιχεία της και τις δυσκολίες. Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε κάποιες αλλαγές, έχετε να το προτείνετε και να κινηθείτε ουσιαστικά και με ευθύνη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οποιαδήποτε συμβουλή μπορεί να είναι δεκτή, αλλά δε σας είναι και απαραίτητα χρήσιμη. Εάν επιθυμείτε αλλαγή, τότε μόνο μια στοχευμένη επεξεργασία θα σας βοηθούσε να κατανοήσετε τι συμβαίνει ώστε να το πάτε αλλιώς. Κι αν νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει πολύ, ίσως δεν έχετε προσπαθήσει με τον κατάλληλο τρόπο.

Ο σύντροφός σας είναι πρωτίστως η επιλογή σας. Έχετε να σκεφτείτε εάν θα υπερασπιστείτε την επιλογή σας αυτή ώστε να σας αποφέρει.

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v