«Στον άντρα μου: γεννήθηκες για να γίνεις ο μπαμπάς της κόρης μας!»

«Στον άντρα μου: γεννήθηκες για να γίνεις ο μπαμπάς της κόρης μας!»

Μπορεί να είμαστε εδώ για τις μαμάδες - γι' αυτές γράφουμε, αυτές είμαστε - αλλά πού και πού χαιρόμαστε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας και στους άλλους πόσο υπέροχοι είναι κάποιοι μπαμπάδες. Και λέμε για τους αληθινούς, γι' αυτούς που παίρνουν τον ρόλο τους στα σοβαρά - όπως αυτόν που περιγράφει η παρακάτω μαμά:

«Κάθομαι δίπλα στην πισίνα και σε βλέπω να στριφογυρίζεις τη 2χρονη κόρη μας μέσα από τα γαλάζια κύματα. Τα χαρούμενα γέλια της σκορπίζουν στον αέρα και ξεχωρίζουν οι φωνές της: "Πάλι, μπαμπά! Πάλι!". Καθώς το γέλιο της συνοδεύεται από το δικό σου, δεν μπορώ παρά να νιώσω ένα χαμόγελο να απλώνεται στο πρόσωπό μου.

Μπορώ να θυμηθώ την πρώτη φορά που συζητήσαμε για το αν θα κάνουμε παιδιά, ξαπλωμένοι στον καναπέ, με τα δάχτυλά μας νωχελικά μπλεγμένα, και μου είπες ότι ανυπομονείς να κάνεις γιο. 

Θυμάμαι επίσης τον υπέρηχο που αποκάλυψε το φύλο του μωρού μας κι ενώ ένιωσα μια απερίγραπτη χαρά να με πλημμυρίζει στο άκουσμα ότι θα κάνουμε κοριτσάκι, αμέσως αναρωτήθηκα μήπως απογοητεύτηκες. Η καρδιά μου φούσκωσε όταν συνειδητοποίησα ότι τα δικά σου μάτια έλαμπαν πιο πολύ από τα δικά μου. Χαμογέλασες και μου ψιθύρισες στο αυτί: "Θα κάνουμε κόρη!".

Τρία χρόνια αργότερα, βλέποντάς σε να παίζεις με το κορίτσι μας, συνειδητοποιώ ότι δεν έπρεπε ποτέ να ανησυχήσω. Είσαι γεννημένος για να μεγαλώσεις την κόρη μας και γι' αυτό σε ευγνωμονώ. 

Αντιλαμβάνεσαι ότι το πρότυπο που θα της δείξεις είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα την μάθεις πώς πρέπει να της συμπεριφέρονται οι άντρες που την αγαπάνε αληθινά. τη σημασία του παραδείγματός σου στη ζωή της.

Αφιερώνεις χρόνο κι ενέργεια για να είσαι κοντά της και έχεις την ικανότητα να "μπαίνεις στη θέση της" και να την στηρίζεις συναισθηματικά. Κάθε μέρα, της μαθαίνεις να περιμένει σεβασμό, αγάπη και πίστη από τους ανθρώπους (αλλά κυρίως τους άνδρες) που βρίσκονται στη ζωή της.

Είσαι ο τέλειος σύντροφος και ο καλύτερος συνεργάτης μου στην ανατροφή της κόρης μας. Ενώ η κόρη μας εξακολουθεί να γυρεύει την αγκαλιά μου για να ηρεμήσει, να νανουριστεί ή να τραγουδήσει καθώς μαγειρεύουμε παρέα, εσύ είσαι ο άνθρωπος που αναζητά για να παίξει, να γελάσει, να ζητήσει συμβουλές και να νιώσει ασφάλεια.

Ενώ μερικοί από τους άντρες φίλους μας καυχιόντουσαν ότι δεν άλλαξαν ποτέ πάνα ή ότι κοιμόντουσαν όλη τη νύχτα χωρίς διακοπές, εσύ ήσουν πάντα εκεί για να με πιάσεις όταν με έβλεπες να καταρρέω, να φροντίσεις το μωρό μου, να μοιραστείς μαζί μου τις ευθύνες και να με κάνεις να γελάω ακόμα και στα πιο δύσκολα.

Όλα αυτά σκέφτομαι καθώς σε βλέπω να πλατσουρίζεις με την κόρη μας και σκέφτομαι ότι είμαστε και οι τρεις μας πολύ τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλον».

Ελεύθερη μετάφραση από mother.ly

v