Από τότε που γέννησα, ο άντρας μου άλλαξε. Τι να κάνω;

Από τότε που γέννησα, ο άντρας μου άλλαξε. Τι να κάνω;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με τον άντρα μου, αφότου γέννησα, έχουν χαθεί τα πάντα. Δεν είμαστε όπως παλιά που δεν μπορούσε χωρίς εμένα και ήθελε να μιλάμε συνέχεια. Πλέον, λέει ότι βαριέται. Γενικά νιώθω ότι με αγαπάει, αλλά μετά τη γέννα άλλαξε. Μήπως με σιχάθηκε; Τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο ερχομός ενός μωρού συγκλονίζει τη μέχρι τότε ζωή του ζευγαριού, μιας και είναι μια νέα, τεράστια αλλαγή που αφορά όλα τα επίπεδα λειτουργίας. Θα λέγαμε λοιπόν, ότι το ζευγάρι περνά μια «κρίση» την περίοδο αυτή, με σκοπό να διευρυνθεί, να εμπεριέξει το νέο μέλος της οικογένειας και να βρουν στην πορεία τη νέα ισορροπία.

Η φάση αυτή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Το ζευγάρι έχει να λάβει υπόψη αυτή τη σημαντική πληροφορία, και να αξιοποιήσει την κρίση υπέρ του! Αυτό μπορεί να γίνει με καλή δουλειά, κάνοντας υπερβάσεις και βάζοντας τελικά καλύτερους όρους για να σχετιστούν. 

Από το μήνυμά σας αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έχετε μπλοκάρει σε αυτό το σημείο. Είναι πολύ ωραίο εκ μέρους σας που έχετε έγνοια για τη σχέση σας. Αναρωτιέμαι εάν το έχετε μοιραστεί αυτό με τον σύντροφο σας. Πείτε του ξανά πόσο τον επιθυμείτε και πόσο σημαντική είναι η σχέση σας ώστε να τη φροντίσετε με τα νέα δεδομένα σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, να τη ζητήσετε. Είναι σημαντικό να μην αφήνετε τις δυσκολίες να χρονίζουν, αλλά είναι σε μια δημιουργική εγρήγορση!

Εύχομαι τα καλύτερα για όλους σας!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v