Ο σύζυγός μου φέρεται άσχημα στα παιδιά μας. Τι να κάνω;

Ο σύζυγός μου φέρεται άσχημα στα παιδιά μας. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί έχω έρθει σε αδιέξοδο. Με τον σύζυγό μου τσακωνόμαστε συνεχώς, κυρίως για τον τρόπο που συμπεριφέρεται απέναντι στα παιδιά. Είναι συνέχεια απότομος, θυμωμένος και θέλει να τους επιβάλλεται, θεωρώντας πως αυτό είναι το σωστό. «Παίζει» με την μεγάλη μας κόρη και την τσιτώνει όλη την ώρα και η μικρή κλαίει. Δεν ξέρω τι να κάνω, έχουν σπάσει τα νεύρα του παιδιού. Σκέφτομαι ότι και στο δικαστήριο να πάω δεν ευσταθεί τίποτα από αυτά.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η δυσκολία η οποία εντοπίζετε αφορά τις σχέσεις σας, και κατά επέκταση τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε. Από το μήνυμά σας καταλαβαίνω ότι οι τσακωμοί και οι αρνητικές εντάσεις είναι μάλλον συχνό φαινόμενο για εσάς.

Όπως πολύ σωστά το ονομάζετε, αυτή η στάση σας οδηγεί σε ένα αδιέξοδο. Τίποτα καλό δεν κερδίζετε με τις φωνές σας, προς κάθε κατεύθυνση.

Οι συνδυασμοί της επικοινωνίας σας είναι πολλοί. Αυτό σημαίνει πως σε όσους συμμετέχετε έχετε δύναμη να επηρεάσετε προς μια άλλη κατεύθυνση, συμφέρουσα! Εσείς προς τον σύζυγό σας, εσείς προς τη μία κόρη σας, εσείς προς την άλλη κόρη σας. Εάν εσείς αποφασίσετε να σταθείτε αλλιώς, τότε πολύ γρήγορα θα αλλάξετε αυτό το δύσκολο κλίμα. Εάν και εσείς παρασύρεστε από τις φωνές, τελικά καταλήγετε να κάνετε το ίδιο χωρίς να το παίρνετε είδηση.

Με καλή διάθεση και τρυφερότητα προς όλους, παίρνετε ευθύνη για καλό όλων σας να μιλήσετε με έναν διαφορετικό τρόπο. Η σχέση με τον σύζυγό σας, πιθανά να χρειάζεται φροντίδα και σε άλλα επίπεδα που έχετε να δείτε.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v