68χρονη απέκτησε παιδί μέσω παρένθετης - χρησιμοποίησε το σπέρμα του νεκρού γιου της

68χρονη απέκτησε παιδί μέσω παρένθετης - χρησιμοποίησε το σπέρμα του νεκρού γιου της

Συγκινημένη, φορώντας μαύρα γυαλιά και κρατώντας τρυφερά ένα νεογέννητο κοριτσάκι στην αγκαλιά της βγήκε από νοσοκομείο του Μαϊάμι στις 20 Μαρτίου η γνωστή στην Ισπανία ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια Άνα Ομπρεγόν.

Το περιοδικό Hola! κυκλοφόρησε στις 28 Μαρτίου με εξώφυλλο την 68χρονη γυναίκα και τη νεογέννητη κόρη της υπό τον τίτλο «Η Άνα Ομπρεγόν, μητέρα ενός κοριτσιού που γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας». Το γεγονός δεν θα αποτελούσε τόσο μεγάλη είδηση αν η Ομπεγόν δεν ήταν 68 ετών και αν στην Ισπανία ήταν νόμιμη η παρένθετη μητρότητα.

Το μωρό, που είναι ηλικίας μερικών εβδομάδων, ονομάστηκε Άνα Σάντρα ενώ σύμφωνα με το περιοδικό Lecturas, η παρένθετη μητέρα που δέχτηκε να το κυοφορήσει είναι μια Κουβανή που ζει στο Μαϊάμι της Φλόριντας.

«Το κορίτσι αυτό δεν είναι κόρη μου αλλά εγγονή μου», εξήγησε η ηθοποιός, μιλώντας στο περιοδικό ¡Hola! ενώ συνέχισε: «Αν αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του γιου μου, πώς να μην την τηρήσω;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιολογικό παιδί της, ο γιος της Άλες Λέκιο, πέθανε το 2020 από καρκίνο σε ηλικία 27 ετών.

Η τραγική ιστορία της ηθοποιού

Στην Ισπανία ο σάλος για τη νεογέννητη κόρη της Ομπρεγόν μέσω παρένθετης μητέρας στις ΗΠΑ δεν έχει κοπάσει ενώ την ίδια στιγμή η 68χρονη ηθοποιός απολαμβάνει την τρυφερή σχέση με το μωρό της μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα σε διαμέρισμα που έχει νοικιάσει στο Μαϊάμι. 

Το 1992, η Ομπρεγόν είχε αποκτήσει ένα γιο τον Αλεσσάντρο (Άλεξ). Με πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Φιλοσοφία, ο Άλεξ από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον τομέα των επιχειρήσεων και φαινόταν πως τον περίμενε ένα πολλά υποσχόμενα μέλλον. Όμως, δυστυχώς, στα 25 του χρόνια χτυπήθηκε από σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου, (σάρκωμα Ewing).

Η μητέρα του και ο πατέρας του στάθηκαν στο πλευρό του παιδιού τους. Η Άνα Ομπρεγόν ακύρωσε πολλές από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις για να βρίσκεται δίπλα στον γιο της. Ο νεαρός άνδρας πέρασε επτά μήνες στο νοσοκομείο και ακολούθησε πρωτοποριακή θεραπεία την οποία συνέχισε και σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης.

Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή στις 13 Μαΐου του 2020 σε ηλικία 27 ετών. Στις 13 Μαΐου του 2022 , όταν έκλεισαν δύο χρόνια από τον θάνατο του γιου της, η Άνα Ομπρεγόν έγραψε δημόσια ένα γράμμα στο μονάκριβο παιδί της. "Πριν από δύο χρόνια σαν σήμερα το φως του κόσμου έσβησε με την αναχώρησή σου. Από τότε έμαθα να είμαι στο σκοτάδι, προσποιούμενη πως ζω, πως αναπνέω, πως εργάζομαι, πως υπάρχω…".

Πηγή: okmag.gr, womantoc.gr

v