Το 2ο Platon Basketball Spring φέρνει και πάλι… την άνοιξη στο μπάσκετ!

Το 2ο Platon Basketball Spring φέρνει και πάλι… την άνοιξη στο μπάσκετ!

Πέρυσι ξεκίνησε σαν ιδέα, στη συνέχεια έγινε πράξη και φέτος συνεχίζει να είναι
πραγματικότητα. H «άνοιξη» του Ευρωπαϊκού Basket παίζει στο “Ολύμπιο” του Πλάτωνα.

Κορυφαίες ομάδες U16 από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ακαδημίες που θεωρούνται πρότυπα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συναντιούνται στο “Ολύμπιο Arena” των Εκπαιδευτηρίων Πλάτωνα για να προσφέρουν θέαμα και να μοιραστούν πρακτικές και ιδέες που εξελίσσουν τόσο το μπάσκετ, όσο και τη φιλοσοφία που εμπνέει αθλητικές ή καθημερινές νίκες.

Το 2ο PBS υπόσχεται σε παίκτες και θεατές μία μοναδική αγωνιστική εμπειρία, της οποίας το ενδιαφέρον ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα τουρνουά με επίκεντρο το μπάσκετ, πρωταγωνιστές τους νεαρούς αθλητές και πυλώνες τις αξίες μας όπως ομαδικότητα, ανάπτυξη, συνεργασία, συγκίνηση, άμιλλα, πάθος, δύναμη, αντοχή, συνύπαρξη, φιλοξενία.

Το τουρνουά αυτό φιλοδοξεί να δώσει τα μηνύματα ενός αθλητικού κόσμου που έρχεται και να καθιερωθεί ως ένας θεσμός που αναδεικνύει τη δύναμη και τη δυναμική στις νεαρές ηλικίες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επένδυσης στους νεαρούς αθλητές που θα γίνουν φορείς κάθε θετικής αλλαγής.

“Στον Πλάτωνα, από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Ακαδημίας μας, δουλεύουμε με πίστη, σύστημα, επιμονή και πρωτοποριακές πρακτικές πάνω στο αναπτυξιακό μπάσκετ, όχι απλά για να χτίσουμε δυνατούς αθλητές ή ομάδες που κερδίζουν, αλλά για να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους να ωριμάσουν πρώτα ως προσωπικότητες και μετά ως παίκτες, που μπορούν έξω από κάθε συνθήκη να ξεπερνούν τον εαυτό τους”, τονίζει ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Φέτος το τουρνουά έχει την τιμή να φιλοξενήσει κορυφαίες ομάδες της ΕΣΚΑ και της ΕΣΚΑΝΑ, όπως είναι το Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου, ενώ θα υπάρχουν και Ακαδημίες, που θα δώσουν ευρωπαϊκή λάμψη στη διοργάνωση. Η Stella Azzurra, η Bayern Μονάχου και η SKM, θα γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία κι εκείνες με τη σειρά τους, θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους περί του αναπτυξιακού μπάσκετ κι όχι μόνο.

Αθλητές, προπονητές και φίλαθλοι 4-7 Μαΐου δίνουμε 12 συναρπαστικά ραντεβού στο παρκέ του 2ου PBS σε μία πραγματική γιορτή για το μπάσκετ και πολλές διασκεδαστικές εκπλήξεις για τους αθλητές και τους θεατές.

Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους, για να χαρούμε το παιχνίδι!

Μοίρασμα ιδεών κα τεχνικών για το δίπτυχο μπάσκετ-σχολείο

Το Σάββατο 6 Μαΐου σε μία παραγωγική συζήτηση οι προπονητές των συμμετεχόντων ομάδων θ’ ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, όσον αφορά την ανάπτυξη των αθλητών και πως αυτή «παντρεύεται» με την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. Αυτό το brainstorming σίγουρα θα ωφελήσει προπονητές και γονείς, που θα ακούσουν διαφορετικές οπτικές και πρακτικές, ως προς την αγωνιστική και κοινωνική εξέλιξη των νεαρών αθλητών.

Μια αγκαλιά για την «Αβάλη»

Το 2ο PBS -όπως και άλλες πρωτοβουλίες του Πλάτωνα- στηρίζει την «Αβάλη» και τις δράσεις της, με στόχο την αλλαγή στην εικόνα του αυτισμού στη χώρα μας και τη δημιουργία Αυτοχρηματοδοτούμενου Οικισμού Αυτόνομης Διαβίωσης, για τους αυτιστικούς ενήλικες, με θεσμική θωράκιση και παράλληλες μονάδες στήριξης.
Αντί εισιτηρίου, οι θεατές των αγώνων καλούνται να συνεισφέρουν ελεύθερα με το ποσό της επιλογής τους στον κουμπαρά της Αβάλης, που θα παραδοθεί κλειστός στους εκπροσώπους της, στην τελετή λήξης του τουρνουά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v