Διαγνώστηκε με όγκο στον κεφάλι ενώ ήταν έγκυος - γέννησε σε κώμα ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Διαγνώστηκε με όγκο στον κεφάλι ενώ ήταν έγκυος - γέννησε σε κώμα ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Η 33χρονη Emma Taylor κατέρρευσε ξαφνικά τον Οκτώβρη ενώ ήταν 7,5 μηνών έγκυος. Ο σύντροφός της την μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανακάλυψαν έναν μη καρκινικό όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος έσκασε επειδή οι ορμόνες της εγκυμοσύνης επιτάχυναν την ανάπτυξή του.

Αμέσως την έβαλαν σε τεχνητό κώμα και γέννησαν με επείγουσα καισαρική την κορούλα της, Ophelia. Το μωρό δεν υπέστη επιπλοκές παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε πρόωρα κατά έξι εβδομάδες. 

«Έπρεπε να κάνουν εξετάσεις στην Emma, αλλά για να το κάνουν με ασφάλεια, έπρεπε να γεννηθεί πρώτα η Ophelia», εξήγησε ο σύντροφός της, Scott. «Ο όγκος που έσκασε προκάλεσε αιμορραγία στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το δεξί στέλεχος του εγκεφάλου και το δεξί μάτι της - αφήνοντας την αριστερή πλευρά της παράλυτη», συνέχισε.



Η Emma μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε του Λονδίνου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου στον εγκέφαλο δύο ημέρες μετά τον τοκετό.

Οι χειρουργοί αφαίρεσαν με επιτυχία τα δύο τρίτα του όγκου 60 χιλιοστών - και η Emma παρέμεινε σε κώμα για τρεις μήνες. Αυτή την στιγμή αναρρώνει σε κέντρο αποκατάστασης, καθώς υπέστη παράλυση και επικοινωνεί μόνο με το κεφάλι και τα χέρια της, αν και δηλώνει αποφασισμένη να γίνει καλύτερα για την κόρη της.

«Έχει φτάσει στο στάδιο που μπορεί να επικοινωνήσει με κινήσεις του κεφαλιού και των χεριών της, είχαμε ακόμη και μερικά δάκρυα», λέει ο Scott ο οποίος ελπίζει πως η μητέρα του παιδιού του θα μπορέσει να περπατήσει και να μιλήσει ξανά.

Ο σύντροφός της Scott Weeks είπε: «Η Emma έχει πλήρη επίγνωση του τι έχει συμβεί και, παρόλο που δυσκολεύεται να επικοινωνήσει, έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αποφασισμένη να φτάσει στο σπίτι μας. Είναι η έμπνευσή μου. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να είμαι τόσο αισιόδοξος αν δεν ήταν πλάι μου... Για την ώρα είναι παγιδευμένη στο ίδιο της το σώμα - και ξέρω ότι το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει σπίτι στο μωρό της», λέει.

Πηγή: bbc.com

v