«Όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι δεν θέλω πολλά για να είμαι καλά - μόνο τους ανθρώπους που αγαπώ»

«Όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι δεν θέλω πολλά για να είμαι καλά - μόνο τους ανθρώπους που αγαπώ»

Στα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής μας, θέλουμε να κατακτήσουμε τα όνειρά μας και τον κόσμο! Συχνά μας παρασέρνουν οι φιλοδοξίες μας ενώ η δίψα μας για αποδοχή και αναγνώριση μας κάνει ευάλωτους στη γνώμη των άλλων.

Συχνά ονειρευόμαστε μια καλή δουλειά, έναν τέλειο σύντροφο, πολλά χρήματα και δόξα, μέχρι που η ζωή μας αποδεικνύει το εξής απλό: η ευτυχία δεν έρχεται με τα υλικά αγαθά αλλά με την αγάπη! 

Όσο μεγαλώνουμε, συνειδητοποιούμε πως δεν είμαστε παρά ένα μικροσκοπικό μυρμηγκάκι μέσα στο απέραντο σύμπαν και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να έχουμε κοντά μας ανθρώπους αγαπάμε και μας αγαπούν. Ακριβώς όπως τα λέει και ο ψυχολόγος Ελευθεριάδης Ελευθέριος σε ανάρτησή του στο Faceobook: 

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Όσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ ότι δεν μπορώ να ασχολούμαι πλέον με χαζά. Με "σου είπα και μου είπες".

Όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ ότι δεν μπορώ να αλλάξω την γνώμη κανενός. Καθένας στο τέλος κάνει, αυτό που έχει στο μυαλό του.

Όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ, πώς δεν είμαι ο "κάποιος" που νόμιζα πως ήμουν κάποτε. Και έτσι χαμηλώνω λίγο το κεφάλι και αφήνω να μιλήσει και ο Θεός.
Όσο μεγαλώνω βλέπω πως λιγοστεύει ο χρόνος μου. Και ψάχνω περισσότερο σε αγάπη και σε βοήθεια στον διπλανό να επενδύσω.

Όσο μεγαλώνω, δε θέλω πράγματα περίπλοκα για να είμαι πια καλά. Μια εκκλησιά, λίγο κρασί, λίγο ουρανό και τους ανθρώπους που αγαπάω για παρέα».

v