5 σπουδαία μαθήματα ζωής που μου έδωσε ο 1ος άντρας της ζωής μου: ο μπαμπάς μου

5 σπουδαία μαθήματα ζωής που μου έδωσε ο 1ος άντρας της ζωής μου: ο μπαμπάς μου

Καμιά φορά, οι μπαμπάδες ακούγονται λιγότερο από τις μαμάδες. Ο ρόλος τους, όμως, στη ζωή μας έχει τεράστια αξία, καθώς μας δίνουν σπουδαία μαθήματα ζωής μέσω της αγάπης, των πράξεων και της σοφίας τους. Προσωπικά, πάντα θα θυμάμαι όσα μου δίδαξε ο πατέρας μου και εύχομαι με τη σειρά μου να τα μοιραστώ μελλοντικά με τα μικρά μου.

«Να ακούς πάντα τι σου λέει η καρδούλα σου»

Η καρδιά ξέρει τι θέλει και έχει ανάγκη, ακόμα και όταν είναι ευάλωτη. Να ακούς πάντα τους χτύπους της γιατί φωνάζουν την αλήθεια σου.

«Να ζεις τη ζωή σου με θάρρος»

Να μιλάς όταν οι άλλοι σωπαίνουν. Να έχεις τη δύναμη να σηκωθείς όρθια, όταν όλοι οι άλλοι κάθονται βολικά στη θέση τους. Με επιμονή και θάρρος θα ζήσεις μια σπουδαία ζωή χωρίς να μετανιώνεις για τίποτα.

«Να προσπαθείς ακόμα και αν φοβάσαι ότι θα αποτύχεις»

Δεν είναι κακό να φοβάσαι, δεν είναι κακό να χάνεις την εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου - κακό είναι να τα παρατάς. Η παραίτηση είναι ένα μεγάλο αγκάθι που πάντα θα σε ενοχλεί, αλλά δεν θα μπορείς να το βγάλεις. Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες.

«Να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε νοιάζονται και σου ταιριάζουν»

Όπως διαλέγουμε προσεκτικά τις μάχες μας, έτσι πρέπει να κάνουμε και με τους ανθρώπους. Οφείλουμε στον εαυτό μας να έχουμε δίπλα μας άτομα που μας αγαπάνε, μας εκτιμούν, μας σέβονται και το κυριότερο, ο χαρακτήρας τους ταιριάζει στον δικό μας.

«Η αγάπη δεν είναι όπως στις ταινίες και τα βιβλία»

Η αγάπη και οι σχέσεις δεν είναι φρου-φρου και αρώματα.Είναι η λάμψη στα μάτια κάποιου, όπου μπορείς να δεις ολόκληρο τον κόσμο. Είναι η στιγμή που βρίσκεις το άτομο του οποίου ο χτύπος της καρδιάς ήταν γραφτό να τραγουδήσει δίπλα στον δικό σου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v