Συνέντευξη με τη Μαρία Παπαλάμπρου που εμπνεύστηκε το Kids Dream Festival: μια ιδέα που έγινε θεσμός

Συνέντευξη με τη Μαρία Παπαλάμπρου που εμπνεύστηκε το Kids Dream Festival: μια ιδέα που έγινε θεσμός

Το φεστιβάλ που παρακολούθησαν πέρυσι χιλιάδες θεατές, επανέρχεται μεγαλύτερο και πιο δυναμικό και υπόσχεται ένα διήμερο φαντασίας, διασκέδασης και παιχνιδιού στο κέντρο της Αθήνας, στον αγαπημένο γνωστό χώρο της Τεχνόπολης. Η ηθοποιός Μαρία Παπαλάμπρου, εμπνεύστρια της ιδέας που έγινε... θεσμός, μας μίλησε για το Kids Dream Festival και τους στόχους της. 

Το Κids Dream Festival συνεχίζει για 2η χρονιά και, αν κρίνουμε από πέρυσι, θα έχει για μία ακόμα φορά τεράστια επιτυχία. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Νιώθω πολύ χαρούμενη που ο κόσμος αγκάλιασε με τόση αγάπη το Κids Dream Festival από την πρώτη κιόλας χρονιά. Αυτό βέβαια με κάνει να νιώθω και πολύ υπεύθυνη στο να προσφέρω στον κόσμο και πάλι ένα φεστιβάλ με ποιότητα και πλούσιο πρόγραμμα. Δουλέψαμε και δουλεύουμε ακόμα μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερη αφοσίωση για να δούμε και πάλι τη χαρά και τον ενθουσιασμό στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτή θα είναι η δική μας μεγάλη ικανοποίηση.

Για μία ακόμα φορά οι δράσεις περιλαμβάνουν μια τεράστια ποικιλία από καλλιτεχνικές δραστηριότητες και όχι μόνο. Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;

Δίπλα στη μεγάλη γκάμα των παραστάσεων, των συναυλιών, των εργαστηρίων, φέτος προσθέσαμε περισσότερα κινητικά παιχνίδια γιατί είδαμε ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη αυτή την εκτόνωση: bungee τραμπολίνα, φουσκωτά, go pedal, skatepark, κινητικά παιχνίδια από τους Προσκόπους. Φέτος προσθέσαμε περισσότερα εργαστήρια ρομποτικής και το τουρνουά σκάκι που αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς στον χώρο των παιδιών και. 

Και φυσικά τη μεγάλη μας έκπληξη το μυθολογικό πάρκο «Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή». Η ξενάγηση στο μυθολογικό θεματικό πάρκο αποτελεί μια αξέχαστη διαδραστική εμπειρία. Τα μηχανοκίνητα, τρισδιάστατα, υπερμεγέθη ομοιώματα των θηρίων που νίκησε ο Ηρακλής μεταμορφώνουν τον χώρο σε σκηνικό της αρχαίας ελληνικής εποχής. Και βέβαια μπορούνα να φωτογραφηθούν δίπλα στην γιγάντια φιγούρα του μυθικού ήρωα.

Σε τι ηλικίες απευθύνεται το φεστιβάλ;

Είναι ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Σε μια ατμόσφαιρα γιορτής με παραστάσεις, συναυλίες, πάρτυ, magic show, τόσες άλλες δράσεις  αλλά και χώρους εστίασης και αναψυχής, όλοι περνούν καλά, μικροί και μεγάλοι. Είναι τόσες πολλές οι δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά, που δεν υπάρχει όριο ηλικίας, ξεκινώντας ήδη από τα πολύ μικρούλικα για τα οποία υπάρχει η βρεφική γωνιά και ειδικές παραστάσεις.

Ποιος είναι ο στόχος γι’ αυτή τη χρονιά;

Ψυχαγωγικός και παιδαγωγικός. Το πρώτο μας μέλημα είναι το παιχνίδι, μέσα από το παιχνίδι θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να πειραματιστούν, να ανακαλύψουν άγνωστες δεξιότητες και ταλέντα τους, νέα ενδιαφέροντα. Μια ευκαιρία να ζήσουν έξω από το σπίτι, μακριά από την μικρή οθόνη, να κάνουν νέους φίλους έστω και για μια ημέρα.

Επιλέξαμε την Τεχνόπολη γιατί είναι ένας χώρος που μας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, είναι μία ευκαιρία για μία εκδρομή μέσα στην πόλη, μία απόδραση από την καθημερινότητα για μικρούς και για μεγάλους. Είμαστε σίγουροι ότι και οι γονείς θα περάσουν πάρα πολύ όμορφα!

v