Τραγωδία στην Ημαθία: από στρεπτόκκοκο ο θάνατος του 8χρονου αγοριού

Τραγωδία στην Ημαθία: από στρεπτόκκοκο ο θάνατος του 8χρονου αγοριού

Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έδειξαν την αιτία της τραγικής κατάληξης του 8χρονου αγοριού που μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, στη ΜΕΘ Παίδων.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του παιδιού στο makthes.gr: «Μας είπαν ότι τελικά ήταν στρεπτόκοκκος. Τώρα βγήκαν τα αποτέλεσμα. Χθες που τον έβαλαν στη ΜΕΘ πήραν δείγματα και τώρα βγήκαν τα αποτελέσματα και τελικά μας είπαν ήταν στρεπτόκοκκος και όχι μηνιγγίτιδα που μας είπαν στην αρχή».

Νωρίτερα ο πατέρας του 8χρονου δήλωσε στο protothema.gr ότι το παιδί εκδήλωσε χαμηλό πυρετό το απόγευμα της Παρασκευής και γι' αυτό του έδωσαν αντιπυρετικά φάρμακα, θεωρώντας ότι πιθανότητα ήταν κάποια ίωση ή ένα απλό κρύωμα. Την επόμενη ημέρα, βλέποντας ότι το παιδί έκανε εμετούς και είχε συμπτώματα γαστρεντεριτιδας, το μετέφεραν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Φύγαμε και επιστρέψαμε μετά από λίγη ώρα για να πάρουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία δεν έδειχναν ότι παιδί δεν είχε κάτι ανησυχητικό και τα νούμερα ήταν σχεδόν φυσιολογικά. Ωστόσο, οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε προληπτικά εισαγωγή για να το παρακολουθούν. Το παιδί έκανε νέες εξετάσεις το μεσημέρι της Κυριακής οι οποίες έδειξαν ότι όλα τα νούμερα ήταν στο 'τέρμα'», εξήγησε ο πατέρας του παιδιού, τονίζοντας ότι μεταφέρθηκε ταχύτατα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης που εφημέρευε, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη ΜΕΘ Παιδων του Ιπποκράτειου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε ένδειξη πένθους το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Στενήμαχο Νάουσας, παρέμειναν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, με απόφαση του δημάρχου Νάουσας.

Πηγή: protothema.gr

v