Γαλλία: 24χρονος ήρωας τα έβαλε με τον δράστη που μπήκε σε πάρκο και μαχαίρωσε παιδιά 

Γαλλία: 24χρονος ήρωας τα έβαλε με τον δράστη που μπήκε σε πάρκο και μαχαίρωσε παιδιά

Ο «ήρωας με το σακίδιο», όπως αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ και οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων τον 24χρονο Ανρί, είναι το θετικό πρόσωπο της ημέρας στη Γαλλία, μία μέρα μετά τον τρόμο από την σοκαριστική επίθεση με μαχαίρι με θύματα πολύ μικρά παιδιά μέσα σε παιδική χαρά.

Στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε πολλούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, ο νεαρός άνδρας με το σακίδιο στον ώμο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια να σταματήσει ο δράστης της αιματηρής επίθεσης τη μανιώδη πορεία του μέσα στο πολυσύχναστο πάρκο και τον χώρο της παιδικής χαράς.

Οι ενέργειές του αποδεικνύεται ότι ήταν καθοριστικής σημασίας για τη σύλληψη του δράστη λίγα λεπτά αργότερα από τις δυνάμεις ασφαλείας. 

Χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο σακίδιο ως ασπίδα για τον ίδιο, κατάφερε να αποτρέψει τον δράστη από το να μπει και δεύτερη φορά μέσα στον περιφραγμένο χώρο της παιδικής χαράς. Με κίνδυνο της ζωής του, χωρίς να έχει δικό του όπλο για να αμυνθεί, έσωσε τις ζωές συνανθρώπων του.

«Ενήργησα όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε Γάλλος. Ήταν αδιανόητο να μην κάνω τίποτα» είπε ο νεαρός φοιτητής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNEWS. Εξήγησε ότι αντέδρασε «ενστικτωδώς» ωθούμενος από μια εσωτερική δύναμη. «Δεν βρέθηκα τυχαία στον δρόμο αυτού του άνδρα, καθώς κάνω τον γύρο των Καθεδρικών Ναών», πρόσθεσε ο 24χρονος Ανρί που είναι αυτό το διάστημα πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό σε όλη τη Γαλλία.

Με τον 24χρονο Ανρί θα έχει συνάντηση ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, που έχει μεταβεί στη Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονται τρία από τα παιδιά που τραυματίστηκαν, ενώ στη συνέχεια θα πάει στο Ανεσί.

Πηγή: thetoc.gr

v