«Όσα θα ήθελα να πω στην κοπέλα που έκλεψε την καρδιά του έφηβου γιου μου»

«Όσα θα ήθελα να πω στην κοπέλα που έκλεψε την καρδιά του έφηβου γιου μου»

Η στιγμή που ήξερα ότι θα έρθει αλλά δεν κατάφερα ποτέ να προετοιμαστώ γι' αυτήν, έφτασε: ο 14χρονος γιος μου έχει μια κοπέλα. Ο γιος μου που στο δημοτικό μου έλεγε ότι τα κορίτσια είναι αηδιαστικά.

Ήταν τότε που με όταν με ρώτησε τι είναι γάμος και του απάντησα ότι είναι όταν θα θες να ζήσεις για πάντα με έναν άνθρωπο που σ' αρέσει να είσαι μαζί του, δήλωσε ότι θα παντρευτεί τον κολλητό του για να παίζουν όλη μέρα με τα φωτόσπαθα. 

Ήταν επίσης η περίοδος που επέστρεφε ενθουσιασμένος από το σχολείο και μου διηγούταν με λεπτομέρειες τη μέρα του, περνούσε πολύ χρόνο μαζί μου και, όταν έλειπα για δουλειά, με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο. 

Πλέον, δεν περνάει χρόνο μαζί μου γιατί είναι με την κοπέλα του. Όταν δεν είναι στο σχολείο ή την προπόνηση, είναι μαζί της. Κι όταν δεν είναι μαζί της, είναι κλεισμένος στο δωμάτιό του και μιλάνε στο κινητό. 

Όταν έμαθα ότι είναι ζευγάρι, ήθελα να της πω πολλά γιατί γνώρισε τον γιο μου πρόσφατα και αγνοεί όλα όσα προηγήθηκαν μέχρι να φτάσει στο εδώ και τώρα. Ήθελα να της πω ότι όταν ήταν μωρό δεν έκλαιγε σχεδόν καθόλου και έπαιζε ήσυχα στο δωμάτιό του με τα παιχνίδια του. 

Ήθελα να την ενημερώσω πως το σημερινό αγόρι της πέρασε πρώτα τη «φάση Pokémon», μετά τη «φάση Star Wars» και πρόσφατα τη «φάση ποίησης».  

Για να τον καταλάβει καλύτερα, μάλλον θα πρέπει να ξέρει ότι πριν αποκτήσει κοπέλα, με ρωτούσε πώς ήταν η μέρα μου όταν γύριζα από τη δουλειά και η δασκάλα του έλεγε πως είναι ένα ήρεμο αγόρι. 

Επίσης, θα ήθελα να της πω πως είναι ένα παιδί που ,λέει πάντα «ευχαριστώ» στον μπαμπά του και σε μένα μετά από κάθε γεύμα  και τρέχει να πάρει να ψώνια από τα χέρια μου όταν επιστρέφω από το σούπερ μάρκετ. 

Τέλος, θα ήθελα να μάθει πως μία από τις πιο ωραίες αναμνήσεις μας είναι όταν πήγαμε στο ζωολογικό κήπο και προσπαθούσε να μπει μέσα στα κλουβιά για να χαϊδέψει τα ζωάκια. 

Θα ήθελα να τα μάθει όλα αυτά η κοπέλα του γιατί του έχει κλέψει την καρδιά και θέλω να ξέρει πως είναι ένα ευαίσθητο και τρυφερό παιδί που αξίζει σεβασμό και αγάπη.

Όταν όμως την γνώρισα τελικά, μια μέρα που επιστρέφοντας από το γραφείο τους είδα να κάθονται στον καναπέ και να μιλάνε, δεν είπα τίποτα απ' αυτά. Το μόνο που ψέλλισσα ήταν «Γεια σου, είμαι η μαμά του James». 

Όλα τα υπόλοιπα, θα της τα πει μόνος του όταν κι όποτε θελήσει. Πλέον δεν είναι δική μου δουλειά. Το αγοράκι μου μεγάλωσε και σιγά σιγά παίρνει τη ζωή του στα χέρια του. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα του, διακριτικά, με την αγκαλιά μου ανοιχτή για όποτε τη χρειαστεί. 

Μετάφραση από today.com

v