Ο άντρας μου με απάτησε αλλά το μετάνιωσε. Να τον εμπιστευτώ ότι δεν θα το ξανακάνει;

Ο άντρας μου με απάτησε αλλά το μετάνιωσε. Να τον εμπιστευτώ ότι δεν θα το ξανακάνει;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Ανακάλυψα πως ο σύζυγος μου με απατούσε για 1,5 χρόνο, μέσω ερωτικών μηνυμάτων και κάποιων λίγων συναντήσεων. Νιώθω ότι στράφηκε σε εξωσυζυγική σχέση, η οποία του κάλυπτε μόνο το σεξουαλικό κομμάτι, διότι είχαμε απομακρυνθεί. Τώρα, όμως, προσπαθεί να σώσει τη σχέση μας. Μπορεί όντως να αλλάξει κάποιος που έχει απατήσει τον σύντροφό του και να μην επαναλάβει την απιστία;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύτιμο που επιθυμείτε να βελτιώσετε τη σχέση σας. Η συνειδητοποίηση της μέχρι τώρα πορείας σας, είναι σημαντική αλλά χρειάζεται αληθινή δουλειά για να φέρετε αλλαγές.

Το ερώτημα σας προκύπτει έπειτα από υποθετικές δικές σας συσχετίσεις και πιθανές εξηγήσεις για την εξέλιξη της σχέσης σας. Ωστόσο είναι σημαντικό να δείτε σε μεγαλύτερο βάθος τι έχει συμβεί.

Τα όρια της σχέσης σας, η εμπιστοσύνη σας, η αποκλειστικότητα στο μεταξύ σας, η επικοινωνία, η χαρά, η δυσκολία είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έχετε να επαναδιαπραγματευθείτε.

Θα ήταν άδικο λοιπόν για εσάς και χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα να σας απαντήσω με ένα ναι ή ένα όχι καθώς το ερώτημα που έχετε στην πραγματικότητα να θέσετε είναι πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο. Αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω είναι πως με θέληση και δουλειά μπορείτε να υπερβείτε δυσκολίες, με δέσμευση και έγνοια ώστε να μην τις επαναλαμβάνετε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v