Η πρώην μου ξαναπαντρεύτηκε και έμεινε έγκυος. Αυτό επηρεάζει την ψυχολογία του παιδιού μου;

Η πρώην μου ξαναπαντρεύτηκε και έμεινε έγκυος. Αυτό επηρεάζει την ψυχολογία του παιδιού μου;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Έχω χωρίσει και η πρώην γυναίκα μου ξαναπαντρεύτηκε και θα κάνει άλλο παιδί. Αυτό επηρεάζει την ψυχολογία του παιδιού μου κι αν ναι, πώς μπορώ να το βοηθήσω; 

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είναι πολύ τρυφερό εκ μέρους σας που έχετε έγνοια για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού σας. Οι αλλαγές σε κάθε περίπτωση, είτε είναι ευχάριστες είτε είναι δυσάρεστες, είναι απαιτητικές καθώς αλλάζουν τη μέχρι τώρα ισορροπία. 

Έχει νόημα λοιπόν να κοιτάτε με αγωνία το παιδί σας. Έχει ωστόσο νόημα να κοιτάτε και ευρύτερα. Αναρωτιέμαι τι σημαίνει ο ερχομός αυτού του νέου παιδιού για εσάς. Τι συναισθήματα σας δημιουργεί, τι σκέψεις και πως εσάς επηρεάζει ψυχολογικά. Εάν η κατάσταση με την πρώην σύζυγό σας είναι ξεκάθαρη και ο καθένας από εσάς προχωρά στη ζωή του, τότε έχετε να σταθείτε δίπλα στο παιδί σας και με χαρά να το φροντίσετε ώστε να δεχθεί το αδερφάκι του. Εάν κι εσείς νιώθετε μπερδεμένος ή δυσκολεύεστε από αυτήν την εξέλιξη, έχετε να επεξεργαστεί πρώτα εσείς τα δεδομένα και στη συνέχεια φιλτράροντας τα να σταθείτε καλά κοντά στο παιδί σας.

Η ηλικία του παιδιού σας και η χρονική απόσταση από το δικό σας διαζύγιο έχουν τη σημασία τους στο πως το παιδί σας πιθανά θα αισθάνεται. Πολλά ακόμη από τα δεδομένα σας θα σας βοηθήσουν να βρείτε τρόπο να είστε βοηθητικός. Μιλήστε με ένας ειδικό που εμπιστεύεστε ώστε δουλέψετε το πολύ σημαντικό αυτό θέμα προσωπικά.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v