Το κίνημα που διεκδικεί ελεύθερες παραλίες εξαπλώθηκε και στη Χαλκιδική

Το κίνημα που διεκδικεί ελεύθερες παραλίες εξαπλώθηκε και στη Χαλκιδική

Μετά την προσπάθεια να απομακρυνθούν οι ξαπλώστρες από δημόσιες παραλίες σε Πάρο και Νάξο, δεκάδες πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Νικητή της Χαλκιδικής με αίτημα τις «ελεύθερες παραλίες για όλους».

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο voria.gr, μετά από κάλεσμα της διαδικτυακής ομάδας «Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική», που αριθμεί πάνω από 8.000 μέλη μέσα σε τρεις ημέρες, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στην παραλία της Νικήτης, για τον χώρο που καταλαμβάνουν τα beach bar, περνώντας μέσα από ένα εξ αυτών.

«Τέρμα πια με την αυθαιρεσία, ακούστε τώρα τι λέει η Σιθωνία, ελεύθερη θα είναι η κάθε παραλία», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν, ενώ τόνισαν πως «ο αιγιαλός ανήκει στον λαό, δεν θα καταπατήσετε το αίτημα αυτό».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συνομίλησαν με λουόμενους, ενώ εξήγησαν σε τουρίστες ποια είναι τα αιτήματά τους. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν επίσης ως παράνομο το γεγονός ότι οι ξαπλώστρες είναι σε τόσο κοντινή απόσταση από τη θάλασσα.

«Ζητούμε να τηρήσουν τον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν, λέει με σαφήνεια πως οι πρώτες ξαπλώστρες πρέπει να είναι πέντε μέτρα από το κύμα, μερικές είναι μέσα στη θάλασσα», σημείωσαν.

" target="_blank">

Πηγή: lifo.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v