«Προσεύχομαι να καταφέρω να νικήσω τον καρκίνο για 3η και τελευταία φορά»

«Προσεύχομαι να καταφέρω να νικήσω τον καρκίνο για 3η και τελευταία φορά»

Η Ραφαέλα Πιτσικάλη δοκιμάζεται από μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη διάγνωση έγινε τον Ιούνιο του 2020 και αφού η 17χρονη, τότε, Χανιώτισσα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: Σάρκωμα Ewing.

Έκτοτε δίνει με θάρρος και την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά και συμπολιτών μας, μια πολύ δύσκολη «μάχη». Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», εγχείρηση στην Ελλάδα για την απομάκρυνση του όγκου.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Tον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια της Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έχει ήδη προγραμματιστεί, στις 8 Αυγούστου 2023, η επίσκεψη της Ραφαέλας στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Από εκεί, η γενναία Ραφέλλα, μέσα από μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό, προσεύχεται να καταφέρει να νικήσει τον καρκίνο για τρίτη και τελευταία φορά. 

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Φτάσαμε Χιούστον αλλά οι πόνοι μου δε με άφησαν και πολύ έξω από το νοσοκομείο, σήμερα πρώτη μέρα σηκώθηκα να περπατήσω και από τον 22ο όροφο πρώτη φορά είδα κάτω… ευτυχώς δεν είμαι υψοφοβική. Πρόσεξα ότι ομορφότερη θέα από εκεί που αποκαλείς "οικογένεια" δεν υπάρχει.

Μια προσευχούλα θα ζητήσω να κάνετε και να μου ανάψετε ένα κεράκι να καταφέρω να νικήσω για τρίτη και τελευταία φορά τον καρκίνο και μόνο σαν ζώδιο να το ακούω. 

Μπόρα είναι θα περάσει…».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v