Γονείς μιας ολόκληρης πόλης απαγόρευσαν τα κινητά σε παιδιά κάτω των 12!

Γονείς μιας ολόκληρης πόλης απαγόρευσαν τα κινητά σε παιδιά κάτω των 12!

Η εταιρεία επικοινωνιών Ofcom ανέφερε ότι το 20% των παιδιών μέχρι 3 ετών και το 55% των παιδιών από 8 έως 11 ετών, έχουν στην κατoχή τους ένα smatphone. Πρόκειται για στοιχεία που ακούγονται εξωπραγματικά, αλλά ισχύουν για τα παιδιά σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. 

Ωστόσο το Greystones, μια μικρή πόλη στην Ιρλανδία που βρίσκεται λίγο έξω από το Δουβλίνο, αποφάσισε να αντισταθεί και να μην παρασυρθεί από το ρεύμα της εποχής. 

Συγκεκριμένα, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί 8 δημοτικών σχολείων συναντήθηκαν όλοι μαζί και συμφώνησαν πως δεν θέλουν τα παιδιά τους να περάσουν την παιδική τους ηλικία κολλημένα σε μια οθόνη. Αποφάσισαν πως δεν θα αγοράσει κανείς κινητό σε παιδί κάτω των 12 ετών, συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και τα κατάφεραν!

Μέχρι στιγμής, οι γονείς του Greystone λένε ότι τα αποτελέσματα είναι θεματικά, καθώς τα παιδιά τους δεν έχουν εθιστεί στις οθόνες, έχουν λιγότερο άγχος και βελτίωσαν τον προφορικό τους λόγο. Μάλιστα, σύμφωνα με την The Sun, μόνο το 5% των γονέων είπαν ότι θα αγοράσουν κινητό τηλέφωνο στο παιδί τους αμέσως μόλις κλείσει τα 12 και μπει στο Γυμνάσιο. 

«Η παιδική ηλικία γίνεται ολοένα και πιο σύντομη και νιώθουμε ότι πολλά παιδιά δεν είναι συναισθηματικά έτοιμα να χειριστούν μια έξυπνη συσκευή», έχει δηλώσει η Rachel Harper, επικεφαλής της πρωτοβουλίας «It takes a village».

«Στόχος είναι με τη συνεργασία μας να μπορέσουμε να αποφορτίσουμε τους γονείς που μπορεί να αισθάνονται άσχημα αν το παιδί τους είναι το μόνο στην πέμπτη ή έκτη τάξη που δεν έχει smartphone. Εάν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς συμφωνήσουν, τόσο πιο ισότιμα θα νιώθουν τα παιδιά, καθώς η απαγόρευση θα γίνει για αυτά ο νέος κανόνας».

Πηγή: outkick.com

v