«Γέννησα το κοριτσάκι μου μετά από 6 αποτυχημένες εξωσωματικές και μια αποβολή»

«Γέννησα το κοριτσάκι μου μετά από 6 αποτυχημένες εξωσωματικές και μια αποβολή»

Μετά από 6 αποτυχημένες εξωσωματικές και μια αποβολή στις 10 εβδομάδες, η Stephanie Durfee και ο σύζυγός της, John, ήταν ενθουσιασμένοι όταν έμαθαν ότι περιμένουν μωράκι.

Η εγκυμοσύνη της Stephanie, όμως, ήταν εξαιρετική δύσκολη. Ανέπτυξε σοβαρή προεκλαμψία με νευρολογικά προβλήματα και οι γιατροί φοβήθηκαν ότι αν δεν γεννούσε, θα έπαθε εγκεφαλικό. 

Έτσι το κοριτσάκι τους, η Adeline, γεννήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα και ζύγιζε μόλις 680 γραμμάρια. Πέρασε σχεδόν το σύνολο των πρώτων δύο ετών της στο νοσοκομείο καθώς και 114 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών με τους γονείς της στο πλευρό της.

Η Adeline αποδείχθηκε αληθινή μαχήτρια, καθώς υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και ξεπέρασε όλα τα προβλήματα υγείας, έχοντας πάντα στο πλευρό της τους γονείς της. 

«Είναι πολύ δύσκολο αυτό που περάσαμε με την Adeline», έγραφε ο μπαμπάς της όσο το κοριτσάκι ήταν ακόμα στη ΜΕΘ νεογνών. «Η γυναίκα μου δεν φεύγει λεπτό από δίπλα της, δεν τα παρατάει, είναι πεισματάρα, ένα χαρακτηριστικό που κληρονόμησε η κόρη μας. Καθώς την παρακολουθούσα να αγωνίζεται, να μεγαλώνει και να προοδεύει μέρα με τη μέρα, κάτι μέσα μου μου λέει ότι θα κερδίσει τα προγνωστικά που της δίνουν ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει και θα τα καταφέρει. Όχι επειδή κόρη μου, όχι επειδή είναι παιδί θαύμα, αλλά επειδή είναι αυτή που είναι». 

Ο μπαμπάς είχε απόλυτο δίκιο, αφού σήμερα η Adeline είναι ένα υπέροχο, δυνατό και... πεισματάρικο κοριτσάκι. 

Πηγή: cafemom.com
v