«Είμαι γεννημένη αγορομάνα και λατρεύω τους 3 γιους μου»

«Είμαι γεννημένη αγορομάνα και λατρεύω τους 3 γιους μου»

Αν έπαιρνα ένα ευρώ κάθε φορά που άκουγα φράσεις όπως «3 αγόρια; Πώς αντέχεις!», «δεν θα προτιμούσες ένα κοριτσάκι;», «τα αγόρια είναι ακατάστατα (ζωηρά, δεν κάνουν μπάνιο, κτλ)» ή «θα πας και για την κόρη τώρα;», θα ήμουν πλούσια!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσα δυσάρεστα συναισθήματα γεννά η πληροφορία  ότι έχω 3 γιους, την ίδια στιγμή που το σπίτι μας είναι γεμάτο γέλια, χαρά κι ευτυχισμένες στιγμές. Λες και η τέλεια οικογένεια είναι εκείνη που έχει τουλάχιστον 2 παιδιά και συνδυάζει και τα δύο φύλλα!

Φαντάζομαι πως οι γονείς που έχουν μόνο κόρες, θα αισθάνονται την ίδια ευτυχία με μένα που έχω μόνο γιους. Επειδή, όμως, δεν μπορώ να μιλήσω για τις κοριτσομάνες, θα μιλήσω για την ευλογία του να είσαι αγορομάνα. 

Στο σπίτι επικρατεί ένα χάος από δυνατές φωνές, ριψοκίνδυνα παιχνίδια και αστείρευτη ενέργεια που, συχνά, με κάνουν να αισθάνομαι «έξω από τα νερά μου». Υπάρχουν παντού Lego, χοροπηδάνε στον καναπέ, κυνηγιούνται στο σαλόνι και είμαι συνέχεια στην τσίτα μην χτυπήσουν. 

Τα ίδια αγόρια, τα αγόρια μου, με αγκαλιάζουν με κάθε ευκαιρία, με παρηγορούν όταν με βλέπουν κουρασμένη, μου χτενίζουν τα μαλλιά, ξαπλώνουν δίπλα μου να δούμε όλοι μαζί ταινία, με ρωτάνε αν έφαγα και δείχνουν την αγάπη τους με κάθε τρόπο. Είναι ό,τι καλύτερο μου συνέβη και απορώ που με ρωτάνε κάθε τόσο «μα καλά, δεν θα ήθελες κι ένα κοριτσάκι;». 

Τα αγόρια μου μου μου έχουν διδάξει για την άνευ όρων αγάπη περισσότερα από όσα θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Αισθάνομαι ευγνώμων που τα μεγαλώνω και δεν θα τα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο. Είμαι μια περήφανη αγορομάνα και αγαπώ τους γιους μου με όλη μου την καρδιά.

Ελεύθερη μετάφραση από Her View From Home

v