«LoveToys»: Τα Public χαρίζουν δεύτερη ζωή στα παιδικά παιχνίδια για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη σε συνεργασία με την Swaplanet

«LoveToys»: Τα Public χαρίζουν δεύτερη ζωή στα παιδικά παιχνίδια για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη σε συνεργασία με την Swaplanet

Σε συνεργασία με την πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας και ανταλλαγής παιδικών ειδών Swaplanet, το πρόγραμμα ανταλλαγής «LoveToys» βρίσκει νέο σπίτι σε αγαπημένα λούτρινα και ξύλινα παιχνίδια και παιδικά παζλ, στηρίζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με όφελος για τους καταναλωτές.

Τα Public, αγαπημένος προορισμός για μικρούς και μεγάλους, επιστρατεύουν τη δύναμη του παιχνιδιού, σε μια πρωτότυπη δράση που ενισχύει την προσπάθεια για μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα: Το «LoveToys», είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταλλαγής παιδικών παιχνιδιών που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη δημοφιλή πλατφόρμα ανταλλαγής παιδικών ρούχων και βιβλίων Swaplanet, για να δώσει δεύτερη ζωή στα παιχνίδια που έχουν αγαπηθεί πολύ από τους μικρούς μας φίλους, αλλά δεν χρησιμοποιούνται πια. 

Η δράση έρχεται την κατάλληλη στιγμή, όταν η σχολική χρονιά, έχει ήδη ξεκινήσει και πλέον γονείς ή μαθητές αναδιοργανώνουν μαζί το παιδικό δωμάτιο. Μέσα από το πρόγραμμα «LoveToys», παιχνίδια που σε άλλη περίπτωση θα «έμεναν στα αζήτητα» μπορούν πλέον να αποκτήσουν δεύτερη ζωή, διδάσκοντας στα παιδιά τη σημασία της ανακύκλωσης και της αλληλεγγύης. 

Με την υποστήριξη των Public, το πρόγραμμα συλλέγει λούτρινα και ξύλινα παιχνίδια και βρεφικά παζλ, τα οποία ύστερα από ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο, βρίσκουν δεύτερη ζωή σε μια άλλη οικογένεια, μέσω της πλατφόρμας Swaplanet. Ένα μέρος των παιχνιδιών δωρίζεται επίσης σε συνεργαζόμενους φορείς, με έμφαση στις περιοχές της Θεσσαλίας. Έτσι, το παιχνίδι συνεχίζεται, ενώ για κάθε δωρεά στα καταστήματα Public οι καταναλωτές κερδίζουν κουπόνια αγορών προς εξαργύρωση στην πλατφόρμα Swaplanet! 

Η διαδικασία είναι η εξής:

Βήμα 1: Οι καταναλωτές εντοπίζουν τους κάδους συλλογής παιχνιδιών, που μοιάζουν με μικρά πορτοκαλί φορτηγάκια, σε επιλεγμένα καταστήματα Public. Κάδοι είναι διαθέσιμοι στα καταστήματα Public The Μall Athens, Μαρούσι, Athens Metro Mall, αλλά και “Public + home” Συγγρού και Γέρακα.

Βήμα 2: Στους κάδους τοποθετούνται καθαρά ξύλινα και λούτρινα παιχνίδια και βρεφικά παζλ σε καλή κατάσταση. Τα λούτρινα παιχνίδια θα πρέπει να έχουν ύψος έως 25 εκ., ενώ τα ξύλινα παιχνίδια και τα βρεφικά παζλ έως 20 εκ.

Βήμα 3: Με κάθε δωρεά, οι καταναλωτές σκανάρουν τον κωδικό που βρίσκουν στον κάδο και κερδίζουν άμεσα ένα κουπόνι Swaplanet αξίας 10€. 

Βήμα 4: Οι καταναλωτές εξαργυρώνουν το κουπόνι τους στην πλατφόρμα Swaplanet επιλέγοντας preloved ρούχα, παπούτσια και βιβλία.

Το πρόγραμμα δωρεάς παιχνιδιών «LoveToys» αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου προγράμματος “Love Earth” του Public Group, όπου η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κεντρικούς στόχους. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το brand Public ταυτίζεται με τη Green Commerce φιλοσοφία, εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και στηρίζοντας τους πελάτες με πράσινες υπηρεσίες ή και προϊόντα για έναν βιώσιμο πλανήτη. 

Η Swaplanet, είναι η μοναδική πλατφόρμα βιώσιμης παιδικής μόδας και κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, που έχει στόχο να μειώσει τη σπατάλη ρούχων και τα χρήματα που ξοδεύουν οι γονείς για παιδικά ρούχα, αλλά και να προστατεύσει τον πλανήτη μας. Η Swaplanet επιλύει το ζήτημα των απορριμμάτων που προέρχονται από ρούχα, βοηθώντας τους γονείς να ανταλλάξουν τον ρουχισμό και τα βιβλία των παιδιών τους, με αυτά που χρειάζονται, εξυπηρετώντας όλη την Ελλάδα. Με τις μέχρι σήμερα ανταλλαγές έχουν εξοικονομηθεί 182.000 κιλά CO2 και 31.2 εκατομμύρια λίτρα νερού.

v