Συνέντευξη με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Mikropolis Festival, Γιάννη Γουρτζελά

Συνέντευξη με τον ιδρυτή και πρόεδρο του Mikropolis Festival, Γιάννη Γουρτζελά

Το Mikropolis Festival, η μεγαλύτερη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για παιδιά και γονείς, επιστρέφει δυναμικά και φέτος. Από τις 12 μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το The Ellinikon Experience Park, δημιουργεί στο Ελληνικό ένα εκπαιδευτικό και διαδραστικό «μικρόκοσμο», για μικρούς και μεγάλους. Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Mikropolis Festival Γιάννης Γουρτζελάς, απάντησε στις ερωτήσεις μας σε μια απολαυστική συνέντευξη.

Πείτε μας με λίγα λόγια για το Mikropolis Festival. Τι θα δούμε φέτος;

Το Mikropolis Festival, είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ενημέρωσης, κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για παιδιά και γονείς. Ξεκίνησε το 2010 και φέτος, θα παρουσιαστεί στο The Ellinikon Experience Park στο Ελληνικό, με την πολύτιμη υποστήριξη και φιλοξενία της Lamda Development.

Σε ποιους απευθύνεται;

To Mikropolis Festival απευθύνεται σε παιδιά 6-17 ετών, σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, φορείς για το παιδί, καθώς και στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς τους.

Ποιος είναι ο στόχος γι’ αυτή τη χρονιά;

Ο στόχος ήταν, είναι και θα είναι πάντα η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών μας μέσω καινοτόμων ευρηματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων από εξειδικευμένους φορείς. Στοχεύουμε, επίσης, να αναδείξουμε τον μαγευτικό χώρο του The Ellinikon Experience Park ως τον ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.


Μιλήστε μας για τις 6 θεματικές «Γειτονιές» του φεστιβάλ. Τι θα προσφέρουν σε παιδιά και γονείς;

Η Mikropolis φέτος επιστρέφει δυναμικά και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στη νέα της εποχή με 6 θεματικές γειτονιές και 3 συναρπαστικές παράλληλες δράσεις, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά και σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς. Πρωταρχικός στόχος του σχεδιασμού τους, είναι μέσα από βιωματικά εργαστήρια και ευρηματικά, διαδραστικά προγράμματα, να εκπαιδεύσουν τους πολίτες του αύριο σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και επιστημονικά θέματα.

Τα παιδιά στη φετινή Mikropolis, θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στη Γειτονιά των e-Sports, στη Γειτονιά της Τεχνολογίας & της Ρομποτικής, στη Γειτονιά της Φύσης, στη Γειτονιά της Αρχιτεκτονικής, στη Γειτονιά του Φίλου μου του Σκύλου και στη Γειτονιά της Οδικής Αγωγής. Επίσης, παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Εθνική μας Ομάδα HADO, αλλά και να πάρουν μέρος στις συναρπαστικές παράλληλες δράσεις του 4ου Mikropolis Festival: «Τόλμησε να ονειρευτείς» με τον Νίκο Κακλαμανάκη, «Μουσική γιορτή» με τους Burger Project και «Ραντεβού Υιοθεσίας»: Γίνε γονιός για κάποιο(α) από τα ζωάκια της ΣΠΑΖ.

v