Σε δίλημμα οι γονείς 7χρονου που θέλει να πηγαίνει σχολείο ντυμένος κορίτσι

Σε δίλημμα οι γονείς 7χρονου που θέλει να πηγαίνει σχολείο ντυμένος κορίτσι

Η εκπομπή «Το Πρωινό» παρουσίασε το πρωί της Τρίτης ρεπορτάζ για το δίλημμα που έχουν οι γονείς ενός 7χρονου αγοριού, το οποίο εξέφρασε την επιθυμία να πηγαίνει στο σχολείο ντυμένος με κοριτσίστικα ρούχα. 

Ο δικηγόρος, Φοίβος Στρουγγάρης, μίλησε στην εκπομπή και ανέφερε πως «η μητέρα είναι έντονα υποστηρικτική προς την επιθυμία αυτή του παιδιού ενώ ο πατέρας είναι πολύ αρνητικός και θεωρεί πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα δημιουργηθεί τοξικό κλίμα στο σχολείο». 

Στη συνέχεια, εξήγησε πως το ζευγάρι μένει μαζί και είναι πολύ αγαπημένο, αλλά το συγκεκριμένο θέμα τους έχει διχάσει καθώς βρίσκονται σε δίλημμα για το τι είναι καλύτερο για το παιδί τους

H δήλωση της μητέρας

«Είμαι μητέρα του και ως μητέρα οφείλω να ικανοποιώ τις επιθυμίες του παιδιού μου. Ποτέ δεν του είπα "είσαι αγόρι" ή "είσαι κορίτσι". Ο ρόλος μου δεν είναι να κρίνω τις επιλογές του ούτε τον τρόπο που θέλει να βλέπει τον εαυτό του. Είναι άνθρωπος και έχει δικαιώματα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του πει πώς να είναι ευτυχισμένος. Αν δεν αισθάνεται αγόρι, τότε δεν είναι κι αυτό πρέπει να διορθωθεί. Στο πλαίσιο αυτό της επιλογής του μπορεί να απαιτεί από τους άλλους να τον αποδεχτούν όπως νιώθει». 

Η δήλωση του πατέρα

«Σέβομαι και αγαπώ τον γιο μου. Είμαι έτοιμος να σεβαστώ τις επιλογές του, αν αυτές διαμορφώθηκαν με την προσωπική του κρίση και όχι από την πλύση εγκεφάλου της μητέρας του, της όποια μόδας και την άποψη όποιου άλλου στο ευρύτερο περιβάλλον του, στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο. Όσο μεγαλώνει θα μπορεί να επιλέγει για όλο και περισσότερα. Όσο πιο μικρός είναι, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη μου. Δεν θέλω να βιώσει ρατσισμό που θα τον ακολουθεί για μια ζωή». 

Τι δήλωσε ειδικός ψυχίατρος στην εκπομπή

Ο ψυχίατρος, Δημήτρης Παπαδημητριάδης μίλησε στην εκπομπή και ανέφερε πως «στα 7 χρόνια, τα παιδιά είναι στα πρώτα στάδια κατανόησης του φύλου τους και βρίσκονται σε διαδικασία εξερεύνησης. Γι΄ αυτό και είναι σημαντικό για τους γονείς να αποδέχονται και να υποστηρίζουν αυτή την εξερεύνηση. Θεωρώ αξιέπαινη την στάση της μητέρας του 7χρονου».

Πηγή: thetoc.gr

v