16χρονη Κρητικοπούλα κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στο kick boxing!

16χρονη Κρητικοπούλα κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στο kick boxing!

Η 16χρονη Μαριεύα μας έκανε πολύ περήφανους, καθώς στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια kick boxing στο Light Kick, στο πλαίσιο της διοργάνωσης ISKA World Cup Sydney, με συμμετοχή περίπου 2.300 αθλητών.

Ο πατέρας της, Νίκος Ντασιονάκης, δεν είναι υπερήφανος μόνο ως πατέρας αλλά και ως προπονητής καθώς προπονεί τη Μαριεύα, το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, από την ηλικία των 6 ετών.

Η σχέση τους είναι ιδιαίτερη αφού πλέον μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους με ένα μόνο βλέμμα.

Τίποτα όμως δε γίνεται τυχαία. Η Μαριεύα με μεγάλη πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση και σκληρές προπονήσεις ανεβαίνει βάθρα. Ήταν ήδη χάλκινη σε δύο πανευρωπαϊκά στην πυγμαχία, στην Ιταλία και στη Ρουμανία, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου στο Πυξ Λαξ, στην Αθήνα. Αυτό το χρυσό αποτέλεσε και το «εισιτήριο» για την συμμετοχή της στην άλλη άκρη της γης, στην Αυστραλία, όπου αναδείχθηκε πρώτη στο Light Kick και τρίτη στο koshiki karate.

Από τις διακρίσεις που είχε αποσπάσει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες, έχει εξασφαλίσει 40% μοριοδότηση για τις πανελλήνιες που ήταν και ο στόχος της, όπως λέει ο πατέρας της.

Πηγή: toendiaferon.gr

v